x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Proaspătă campioană mondială, Germania este noul lider în ierarhia FIFA

Proaspătă campioană mondială, Germania este noul lider în ierarhia FIFA

17 Iul 2014   •   11:36
Proaspătă campioană mondială, Germania este noul lider în ierarhia FIFA

Naţionala Germaniei, noua campioană mondială, a urcat şi în fotoliul de lider în clasamentul FIFA, primul publicat după Cupa Mondială din Brazilia, în timp ce România a urcat o poziţie faţă de luna precedentă şi se află pe locul 28.

Faţă de ierarhia pe luna iunie, Germania a urcat un loc, Argentina, finalista CM 2014, este pe locul secund, după un salt de trei poziţii, iar Olanda, locul trei la Mondialul din Brazilia, a înregistrat cel mai spectaculos salt, de 12 locuri, la fel ca şi revelaţia Costa Rica, ajunsă până în sferturile de finală, care a urcat de pe 28 pe 12.

Campioana mondială din 2010, Spania, fost lider al ierarhiei, timp de şase ani, a coborât şapte locuri şi se află acum pe poziţia a opta, iar naţionala ţării gazdă a CM a coborât patru poziţii şi se află pe locul şapte.

În privinţa adversarelor României în preliminariile EURO 2016, Grecia a coborât un loc şi se află pe 13, Ungaria a urcat nouă poziţii şi se află pe 38, Finlanda a făcut un salt de şase locuri, până pe 55, Irlanda de Nord a urcat un loc şi este pe 89, în timp ce echipa Insulelor Feroe a coborât 13 locuri, până pe 184.

×