x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Răducioiu, printre cele mai mari ţepe din istoria Premier League!

Răducioiu, printre cele mai mari ţepe din istoria Premier League!

de Mihai Morcovescu    |    19 Apr 2011   •   13:36
Răducioiu, printre cele mai mari ţepe din istoria Premier League!
Sursa foto: /DailyMail.co.uk

Sute de fotbalişti străini au evoluat în Premier League de la crearea sa, în 1992. Unii dintre aceştia şi-au adus o importantă contribuţie pentru ca prima ligă a Angliei să devină unul dintre cele mai puternice campionate din lume. Alţii, însă, nu s-au ridicat deloc la nivelul aşteptărilor şi, mai ales, a banilor plătiţi pentru transferul lor. În cele ce urmează vă vom prezenta cele mai mari ţepe din istoria Premier League, printre fotbaliştii care au dezamăgit crunt în Insulă numărându-se şi Florin Răducioiu.

FLORIN RĂDUCIOIU

A fost transferat pentru 2,4 milioane de lire sterline la West Ham United, unde a evoluat doar 11 meciuri în sezonul 1996/1997 şi a marcat două goluri. Răducioiu s-a făcut "celebru" în Anglia după ce a ratat autocarul echipei sale care urma să facă deplasarea la Manchester pentru un meci cu United. Înfuriat la culme, antrenorul Harry Redknapp l-a sunat pe telefonul mobil, iar Răducioiu i-a răspuns senin: "Harry, sunt la cumpărături cu soţia mea la Harvey Nichols!". Atacantul român nu a fost iertat pentru acest episod şi a fost vândut peste numai şase luni pentru 600.000 de lire la VfB Stuttgart. Răducioiu a fost plasat pe locul 14 într-un clasament al celor mai slabi jucători care au activat vreodată în Premier League.

BOSKO BALABAN

Atacantul croat a costat-o pe Aston Villa 6,4 milioane de lire sterline în 2001, însă nu a jucat nici un meci în trei ani! A fost dat afară de gruparea din Birmingham în 2004, care i-a plătit un milion de lire sterline daune. Cu toate acestea, Balaban are la activ peste 160 de goluri la echipele unde a mai jucat şi a bifat 10 goluri în 35 de selecţii pentru naţionala Croaţiei. În prezent este legitimat la formaţia greacă Panionis. 

ANDREA SILENZI

Vârful de atac italian, care are în palmares o prezenţă în tricoul "squadrei azzurra", a marcat multe goluri la formaţiile la care a evoluat... mai puţin la Nottingham Forest, unde a devenit primul italian din istoria clubului englez. Degeaba...

TOMAS BROLIN

Suedezul cu o mare reputaţie şi cu o şi mai mare burtică... A semnat pentru Leeds pentru 4,5 milioane de lire sterline, însă nu a mai fost capabil să repete evoluţiile fenomenale de la echipa naţională şi a marcat doar patru goluri pe Elland Road. Oricum, o performanţă superioară celei obţinută în tricoul lui Crystal Palace unde, în 13 jocuri, n-a punctat niciodată. S-a retras din activitate la 28 de ani... din fericire!

HELDER POSTIGA

Letal împotriva Angliei, fără strălucire la Tottenham Hotspur, pentru care a marcat doar un gol în 19 apariţii în Premier League, după transferul de la FC Porto pentru 6,25 milioane de lire sterline. Atacantul portughez a fost vândut la scurtă vreme înapoi portughezilor.

KAREL POBORSKY

Recordmanul de selecţii al Cehiei cu 118 prezenţe în tricoul naţionalei ţării sale, cu care a devenit vicecampion european în 1996. Poborsky a rămas cunoscut pe Old Trafford pentru coafura sa urâtă şi pentru că a fost cea mai slabă aripă de la Ralph Milne. Insuccesul său la Manchester United l-a ajutat pe Ryan Giggs să-şi prelungească cariera pentru că oficialii "diavolilor" nu au mai transferat de atunci nici un jucător pe acest post.

STEVE MARLET

Francezul i-a costat pe cei de la Fulham 11,5 milioane de lire sterline, însă nu a reuşit să se adapteze la formaţia londoneză, fiind împrumutat pentru 18 luni la Olympique Marseille. O cheltuială mult prea mare pentru un fotbalist care a marcat doar 11 goluri în 54 de partide jucate în prima ligă engleză.

ANDY VAN DER MEYDE

A făcut istorie pentru Ajax Amsterdam alături de Van der Vaart, Ibrahimovic, Sneijder, Pienaar şi de românul Cristi Chivu. Dar, după două sezoane slabe la Internazionale Milano, cariera lui a cunoscut un uriaş declin odată cu transferul la Everton, pentru care a jucat de 20 de ori fără a înscrie vreun gol. Apoi, un an a stat pe tuşă, a fost amendat cu 50.000 de lire sterline pentru încălcarea regulamentului de disciplină al clubului, iar în 2009 a fost concediat.

MARCELINO ELENA SIERRA

Fundaşul central spaniol a fost transferat de la Mallorca la Newcastle în 1999 pentru 6,7 milioane de lire sterline. A jucat doar 17 meciuri în cei patru ani petrecuţi pe St. James' Park, iar mai apoi, din cauza accidentărilor, a evoluat mai mult la echipa a doua a clubului. De altfel, Marcelino ocupă locul al doilea într-un top al celor mai slabi fotbalişti care au evoluat vreodată în Premier League.

×