x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Rafa Benitez, contestat după umilința în fața Barcelonei

Rafa Benitez, contestat după umilința în fața Barcelonei

22 Noi 2015   •   17:05
Rafa Benitez, contestat după umilința în fața Barcelonei

Antrenorul echipei de fotbal Real Madrid, Rafa Benitez, este puternic contestat după umilinţa de sâmbătă în faţa Barcelonei, 0-4 acasă în campionatul Spaniei, iar preşedintele Florentino Perez, şi el în vizorul fanilor, ar putea fi nevoit să-l numească pe banca tehnică pe francezul Zinedine Zidane, fostul mare jucător al echipei, scrie AFP.

Umilinţa a fost "istorică", notează la unison presa spaniolă. Din 2006, de când Perez a demisionat după primul său mandat, nu s-a mai întâmplat ca fanii nemulţumiţi să agite mii de batiste albe, cerând plecarea vinovaţilor. "Bernabeu cere capete", a titrat duminică pe prima pagină ziarul madrilen Marca, iar As a scris: "Cartonaş împotriva epocii Florentino".

Considerat un antrenor fricos, Benitez a încercat să asocieze sâmbătă tot arsenalul vedetelor ofensive la dispoziţia sa: Ronaldo, James Rodriguez, Kroos, Modric, Bale, Benzema... A fost un eşec evident, echipa sa practic neexistând pe teren.

Marea performanţă a predecesorului său, Carlo Ancelotti, a fost că jucătorii făceau şi faza ofensivă, ajungând să câştige Liga Campionilor în 2014. Italianul a fost însă demis, deşi era susţinut de oamenii de bază ai echipei. Acum, Benitez nu are o relaţie prea bună cu grupul său, mai ales cu vedeta Cristiano Ronaldo.

În ciuda unui calendar foarte favorabil, Real este la 6 puncte în spatele Barcei, după 12 etape.

Deşi este doar a doua lui înfrângere în acest sezon, "imaginea lui Benitez est deja foarte şifonată", scrie Marca, potrivit căreia tehnicianul este deja "condamnat", fie că va fi demis acum, fie în iunie.

Pentru a readuce calmul, Florentino Perez ar putea fi obligat să-l aducă rapid în fruntea primei echipe pe antrenorul formaţiei a doua a clubului, Zinedine Zidane.

Fosta vedetă a lui Real (2001-2006) şi a naţionalei Franţei are în continuare o cotă ridicată în cadrul publicului. El a fost secundul lui Ancelotti (2013-2014), iar de un an o antrenează pe Real Madrid Castilla.

Fost jucători celebri, ca Rivaldo, Bixente Lizarazu sau Frank Leboeuf au militat în ultimele ore pentru fostul mare mijlocaş. Însuşi Florentino Perez nu şi-a ascuns în ultimii ani slăbiciunea pentru francez.


Sursa: AGERPRES 

×