x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Raţ: "Drumul nostru în Liga Campionilor nu se opreşte aici!"

Raţ: "Drumul nostru în Liga Campionilor nu se opreşte aici!"

09 Dec 2010   •   14:16
Raţ: "Drumul nostru în Liga Campionilor nu se opreşte aici!"
Sursa foto: /Reuters

Fotbalistul român Răzvan Raţ a declarat într-un interviu postat, joi, pe site-ul său personal, că se mândreşte cu performanţa obţinută cu Şahtior Doneţk cu care s-a calificat în optimile de finală ale Ligii Campionilor de pe primul loc al grupei.

"A fost seară minunată pentru mine, pentru Şahtior, pentru toţi suporterii noştri. Am terminat grupa pe primul loc şi ne mândrim cu această performanţă. Drumul nostru în Liga Campionilor nu se opreşte însă aici şi ne dorim din tot sufletul să ajungem cât mai departe la acest nivel. Aşteptăm cu încredere tragerea la sorţi pentru optimile de finală", a spus Raţ, care a marcat un gol şi a dat o pasă decisivă în victoria, 2-0 cu Sporting Braga în ultima etapă a fazei grupelor din Liga Campionilor.

"A fost un gol frumos, dar meritul realizărilor din acest sezon este al tuturor. Am realizat foarte multe lucruri frumoase la Doneţk, printr-o unitate de grup la toate nivelurile, jucători, antrenori, conducători. Suporterii au fost la înălţime şi au creat o atmosferă senzaţională cum rar se poate vedea pe un stadion din Europa", a adăugat Raţ, care a reuşit primul său gol în Liga Campionilor.

Referitor la comparaţia cu Paolo Maldini făcută de antrenorul Mircea Lucescu, Raţ a menţionat că mai are multe trofee de câştigat până să atingă palmaresul celebrului fundaş italian. "Nea Mircea ştie totul despre fotbal, ştie cum să ne motiveze de fiecare dată indiferent de numele adversarului. Vă daţi seama că mă onorează această comparaţie, însă mai am multe trofee de câştigat până să ajung la palmaresul lui Maldini", a precizat Raţ.

Raţ a mai spus că trebuie apreciat faptul că alţi patru jucători români s-au calificat cu echipele lor în optimile de finală ale Ligii Campionilor. "A fost o seară magică într-o competiţie de gală a fotbalului european şi mă bucur că i-am determinat pe mulţi specialişti să vorbească la superlativ despre fotbalul românesc. Nu uitaţi că Lobonţ, Deac, Chivu şi Alibec s-au calificat cu echipele lor în optimile de finală ale Ligii Campionilor, ceea ce este foarte important pentru viitorul echipei naţionale", a afirmat el.

×