x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Reacţii după arestările din FIFA. Prinţul Ali critică dur criza în care se află organizaţia

Reacţii după arestările din FIFA. Prinţul Ali critică dur criza în care se află organizaţia

27 Mai 2015   •   18:10
Reacţii după arestările din FIFA. Prinţul Ali critică dur criza în care se află organizaţia

'Nu putem continua cu această criză la FIFA'', a comentat miercuri prinţul iordanian Ali Bin Al Hussein, adversarul lui Joseph Blatter la preşedinţia FIFA, instanţă aflată în plină criză judiciară.

''FIFA are nevoie de un leadership care guvernează, care conduce şi protejează federaţiile noastre, a continuat Prinţul Ali într-un comunicat. Un leadership care îşi asumă responsabilitatea pentru actele sale şi nu dă vina pe alţii''.

''FIFA are nevoie de un leadership care reinstaurează încrederea în ea a milioanelor de fani ai fotbalului din întreaga lume'', adaugă acest candidat în vârstă de 39 de ani.

''Criza durează de prea mult timp, ea nu se limitează la ceea ce s-a întâmplat astăzi'', conchide iordanianul, care este şi vicepreşedinte al FIFA.

FIFA a fost zguduită miercuri de un dublu seism prin arestarea a şapte responsabili ai săi bănuiţi de corupţie şi prin percheziţiile de la sediul său din Zurich, într-o afacere distinctă referitoare la atribuirea Mondialelor 2018 şi 2022.

Departamentul de Justiţie american, aflat la originea arestărilor, a indicat că a inculpat în total pentru corupţie nouă aleşi ai FIFA, precum şi cinci responsabili ai unor societăţi de marketing sportiv, colaboratori ai FIFA.

Pe de altă parte, alegerea preşedintelui FIFA, unde Joseph Blatter (79) candidează pentru un al 5-lea mandat, rămâne prevăzută pentru vineri, la Zurich.

×