x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Real Madrid a făcut primul transfer: Nuri Sahin de la Dortmund

Real Madrid a făcut primul transfer: Nuri Sahin de la Dortmund

09 Mai 2011   •   15:14
Real Madrid a făcut primul transfer: Nuri Sahin de la Dortmund
Sursa foto: /EPA

Într-un comunicat postat pe site-ul oficial, Real Madrid a anunţat primul transfer pentru sezonul viitor. Câştigătoarea Cupei Regelui din acest an l-a achiziţionat de la Borussia Dortmund pe mijlocaşul turc Nuri Sahin, care a semnat un contract pe şase ani pentru un salariu stagional de 2,5 milioane de euro.

Oficialii lui Real Madrid nu au dat publicităţii suma de transfer, dar presa germană susţine că aceasta se ridică la aproximativ zece milioane de euro.

"Nu am ales Real Madrid pentru bani, ci pentru că este cel mai mare club din lume. Am vorbit cu Jose Mourinho cu care m-am înţeles imediat. Mi-a fost imposibil să-l refuz pentru că este unul dintre cel mai mari antrenori şi sunt onorat să pot lucra cu el", a declarat Sahin la conferinţa de presă pe care a ţinut-o astăzi la stadionul Signal Iduna Park, locul unde el a debutat în tricoul Borussiei Dortmund pe când avea doar 16 ani.

În vârstă de 22 de ani, Sahin mai avea contract cu Dortmund până în 2013, dar dispunea de o clauză care îi permitea să plece dacă avea o propunere de cel puţin 6 milioane de euro. Internaţionalul turc a cucerit în acest an titlul de campion al Germaniei cu Borussia.

Crescut la clubul din Dortmun, Sahin a jucat din 2000 pentru galben-negri, fiind împrumutat un sezon la Feyenoord. A stabilit două recorduri în 1. Bundesliga, fiind, pe de-o parte, cel mai tânăr debutant la 16 ani şi 334 de zile, iar pe de altă parte cel mai tânăr marcator atunci când a înscris un gol în partida cu FC Koln jucată în noiembrie 2005.

Conform presei spaniole, Real Madrid mai este interesată de un alt fotbalist turc, mijlocaşul formaţiei Bayern Munchen, Hamit Altintop.

×