x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Record: Mourinho a câştigat patru cupe naţionale în patru ţări!

Record: Mourinho a câştigat patru cupe naţionale în patru ţări!

21 Apr 2011   •   10:50
Record: Mourinho a câştigat patru cupe naţionale în patru ţări!
Sursa foto: /AFP

Jose Mourinho a devenit, miercuri, primul antrenor din istoria echipei Real Madrid care are în palmares patru cupe naţionale cucerite în patru ţări diferite: Portugalia, Anglia, Italia şi, acum, Spania.

Tehnicianul portughez a atins această performanţă după ce echipa madrilenă a învins, cu scorul de 1-0 după prelungiri, pe marea rivală FC Barcelona, miercuri, pe stadionul Mestalla din Valencia, şi a câştigat Cupa Regelui pentru a 18-a oară în istorie şi pentru prima oară din 1993. Unicul gol al meciului a fost marcat de Cristian Ronaldo, în minutul 102.

Antereior, "The Special One" câştigase Cupa Portugaliei cu FC Porto în 2003, Cupa Angliei cu Chelsea în 2007 şi Cupa Italiei cu Internazionale Milano în 2010. Singura finală de cupă naţională pierdută de Mourinho a fost în 2004, atunci când Porto a fost învinsă de Benfica Lisabona.

Jose Mourinho poate deveni primul antrenor care câştigă de trei ori Liga Campionilor cu trei echipe diferite, după succesele obţinute cu FC Porto în 2004 şi Inter Milano în 2010. Real Madrid va întâlni în semifinalele Champions League pe Barcelona, prima manşă fiind programată pe 27 aprilie, la Madrid, iar returul pe 3 mai, la Barcelona.

×