x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Riscul de trucare a meciurilor la Mondialul brazilian "este mic, dar există"

Riscul de trucare a meciurilor la Mondialul brazilian "este mic, dar există"

22 Mai 2014   •   14:01
Riscul de trucare a meciurilor la Mondialul brazilian "este mic, dar există"

Riscul ca unele meciuri de la Cupa Mondială de fotbal din Brazilia să fie trucate există, dar nu este unul ridicat, crede directorul de securitate al FIFA, Ralf Mutschke.

Conform site-ului FIFA, Mutschke, un fost poliţist german, dar şi al Interpol, explică faptul că toate meciurile de la Cupa Mondială vor face obiectul unei supravegheri speciale, în stadioane şi la nivelul pariurilor, pentru a vedea dacă există mişcări dubioase la anumite meciuri.

Din cauza enormului volum de pariuri pe care le generează marile turnee internaţionale, "la Cupa Mondială există un anumit risc. Dar din punct de vedere al securităţii, eu nu cred că ameninţarea cu meciuri manipulate la turneul final este una ridicată", crede Ralf Mutschke.

"Dacă te califici în finală, atunci cu siguranţă că nu o să abandonezi cu uşurinţă meciul, dar probabil dacă eşti în faza grupelor, poate deja calificat pentru turul următor sau nu, atunci poate exista o vulnerabilitate la manipulare", a mai afirmat directorul de securitate.

Începând din 2011, FIFA a multiplicat iniţiativele sale, în special asociindu-se cu Interpolul, pentru a încerca să combată manipularea meciurilor în timp ce crima organizată s-a infiltrat în această activitate prolifică şi cu risc minor.

FIFA dispune de un sistem de alertă cu societatea EWS (Early Watching System), a cărei misiune este supravegherea pariurilor sportive efectuate la toate meciurile organizate sub egida FIFA.

×