x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international România a fost reținută de UEFA printre cele 19 țări candidate pentru Euro 2020

România a fost reținută de UEFA printre cele 19 țări candidate pentru Euro 2020

de Agerpres    |    26 Apr 2014   •   23:19
România a fost reținută de UEFA printre cele 19 țări candidate pentru Euro 2020

Site-ul oficial al Uniunii europene de fotbal a publicat lista celor 19 țări care și-au depus în mod oficial dosarele de candidatură pentru găzduirea meciurilor din cadrul Euro 2020, printre acestea aflându-se și România.

Pe 20 septembrie 2013, își manifestaseră dorința de a găzdui partide din această ediție a turneului final al Campionatului european care va marca 60 de ani ai competiției 32 de federații naționale, dar până vineri la miezul nopții au rămas 19, din care vor fi alese pe 19 septembrie, la Geneva, de către Comitetul executiv al UEFA 13 orașe de-a lungul întregii Europe.

Iată lista completă comunicată de UEFA, în ordine alfabetică: Azerbaidjan (Baku), Belarus (Minsk), Belgia (Bruxelles), Bulgaria (Sofia), Danemarca (Copenhaga), Anglia (Londra), Macedonia (Skopje), Germania (Munchen), Ungaria (Budapesta), Israel (Ierusalim), Italia (Roma), Olanda (Amsterdam), Irlanda (Dublin), România (București), Rusia (Sankt Petersburg), Scoția (Glasgow), Spania (Bilbao), Suedia (Stockholm), Țara Galilor (Cardiff).

Sunt prevăzute 13 pachete diferite de meciuri, cu 12 pachete-standard, incluzând 3 meciuri din grupe și unul din faza eliminatorie (optimi sau sferturi), și un pachet pentru semifinale și finală. Pentru acest ultim pachet candidează Londra și Munchen.

"Suntem extrem de fericiți că am primit atât de multe candidaturi pentru găzduirea UEFA EURO 2020", a declarat președintele Michel Platini.

"Cea de-a 60-a aniversare a turneului va fi una istorică cu meciuri disputate în atât de multe țări europene. Vom avea astfel mai mulți suporteri din mai multe națiuni, mândri că pot găzdui elita turneului, o oportunitate pentru dezvoltarea fotbalului în țările respective. Doresc tuturor candidatelor mult noroc în procesul de alegere".

×
Subiecte în articol: euro 2020 michel platini