x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international ROMÂNIA - GRECIA. După o pauză de 16 ani, tricolorii au şansa de a se califica la Cupa Mondială

ROMÂNIA - GRECIA. După o pauză de 16 ani, tricolorii au şansa de a se califica la Cupa Mondială

19 Noi 2013   •   08:13
ROMÂNIA - GRECIA. După o pauză de 16 ani, tricolorii au şansa de a se califica la Cupa Mondială
Sursa foto: CRISTI CIMPOES/Mediafax

Naționala de fotbal a României are șansa de a se califica astăzi, după o pauză de 16 ani, la Cupa Mondială. Pentru asta însă tricolorii trebuie să învingă formația Greciei în manșa a doua a barajului cu 2-0 sau un scor mai mare, pe Arena Națională din București, după ce a pierdut cu 1-3 primul meci, vineri, la Pireu.

Ultimul Mondial la care a participat România a fost cel din Franța, în 1998, când tricolorii s-au oprit în optimile de finală, învinși de Croația cu 1-0, dintr-un penalty transformat de Davor Suker.

Jocul retur, de pe Arena Naționala din București, programat marți, de la ora 21:00, a fost încredințat unei brigăzi de arbitri din Serbia, care-l va avea la centru pe Milorad Mazic, anunţă Agerpres. Acesta va fi ajutat de arbitrii asistenți Milovan Ristic și Dalibor Djurdjevic, în vreme ce arbitru de rezervă va fi Bosko Jovanetic. Cei patru vor fi "supervizați" de italianul Alfredo Trentalange (evaluator al arbitrajului), sarcina de comisar FIFA revenindu-i danezului Steen Michael Dahrup.

Echipele probabile:

România: Tătărușanu — Mățel, Chircheș, Goian (Gardoș), Latovlevici — Hoban (Cociș) — Nicoliță (Torje), Maxim, Stancu, Tănase — Marica.

Grecia: Karnezis — Torosidis, Papastathopoulos, Siovas, Holebas — Maniatis, Tachtsidis, Tziolis, Samaras — Salpingidis, Mitroglou.


Meciul cu Grecia va fi al 90-lea pentru Pițurcă la echipa națională, cu un bilanț de 50 de victorii, 20 de egaluri, 19 eșecuri, golaveraj 154-76.

Naționala România are în prezent un palmares de 288 de victorii, 161 egaluri și 198 eșecuri în 647 de meciuri și un golaveraj de 1.080-843.

Peste 3.700 de polițiști sunt angrenați în măsurile dispuse de Poliția Română pentru desfășurarea în bune condiții a meciului de fotbal dintre echipele reprezentative ale României și Greciei. Totodată, pentru buna desfășurare a competiției sportive, traficul rutier va fi restricționat în Capitală, marți, începând cu ora 15:00.

×