x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international România - Suedia 1-0. Rotariu aduce victoria

România - Suedia 1-0. Rotariu aduce victoria

28 Mar 2018   •   06:29
România - Suedia 1-0. Rotariu aduce victoria
Sursa foto: Facebook FRF

Naţionala de fotbal a României a învins formaţia Suediei, calificată la Cupa Mondială 2018, cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara, pe Stadionul ''Ion Oblemenco'' din Craiova, într-un meci amical.

Tricolorii s-au impus prin golul marcat de Dorin Rotariu (57), la doar trei minute de la intrarea sa pe gazon. Jucătorul echipei belgiene Mouscron l-a driblat scurt pe Niklas Hult şi a marcat cu un şut la colţul lung cu stângul, în poarta Suediei, aducând României a doua victorie în tot atâtea partide amicale, după 2-1 cu Israelul, la Netanya.

Prima repriză a fost una puţin spectaculoasă şi cu numai câteva faze de poartă. Oaspeţii au avut prima şansă (12), dar Fransson a şutat peste poartă din 14 metri. Apoi, scandinavii au creat din nou pericol prin Sema (14), al cărui şut a fost blocat.

Nici România nu a avut şut pe poartă în prima repriză, prima oportunitate fiind semnată de Mitriţă (25), care a tras pe lângă poartă la finalul unei acţiuni personale. Ultima fază a primei reprize a purtat semnătura lui Ţucudean (45+3), care a tras pe lângă poartă.

Finalul primei părţi a fost întrerupt circa trei minute de arbitru, din cauza petardelor aruncate de unii fani craioveni.

Debutul reprizei secunde a fost foarte animat, nordicii punând în pericol poarta lui Tătăruşanu de două ori, prin Thelin (51), cu un şut pe lângă ţintă de la 16 metri, şi prin Sema (55), scăpat de Manea, cu un şut alături de poartă din poziţie foarte bună.

Inspirat introdus de Contra în locul lui Mitriţă, Rotariu a reuşit să marcheze primul său gol la naţională în min. 57, la cincea selecţie. Tot Rotariu a fost aproape de a înscris în min. 60, dintr-o lovitură liberă de la circa 30 de metri, însă portarul Johansson a respins de sub transversală.

Tătăruşanu (71) l-a blocat pe Toivonen, după ce Guidetti fusese blocat de Manea, la cea mai bună şansă de egalare a oaspeţilor.

Până la final, România a mai ratat ocazii bune de gol prin Stanciu (73), care a fost oprit în poziţie de gol la 13 metri, prin Grozav (82), care l-a driblat pe Johan Larsson şi a şutat la colţul lung, şi prin Man (90+2), care a scăpat spre poartă, dar a trimis peste buturile lui Johansson.

Selecţionerul Contra le-a oferit şansa debutului fundaşului Ionuţ Nedelcearu şi extremei Dennis Man.

A fost primul meci al naţionalei pe noul stadion ''Ion Oblemenco'' şi primul la Craiova după o pauză de 14 ani. Naţionala nu a pierdut niciodată în Bănie, în şapte partide bilanţul fiind de cinci victorii şi două egaluri. Precedentul meci avusese loc pe 4 septembrie 2004, când tricolorii au învins cu 2-1 Macedonia, meci contând pentru preliminariile CM 2006.

Reprezentativa României a evoluat marţi seara cu banderole negre în memoria lui Nicolae Tilihoi, fost component al Craiovei Maxima, decedat în weekend.

Suedia, care a eliminat Italia în baraj pentru Cupa Mondială 2018, va juca în Rusia în Grupa F, alături de campioana mondială Germania, de Mexic şi Coreea de Sud.

România - Suedia 1-0 (0-0)
A marcat: Dorin Rotariu (57).
Craiova - stadion ''Ion Oblemenco'': circa 20.000 spectatori
meci amical

Au evoluat echipele:
România: 12. Ciprian Tătăruşanu - 15. Cristian Manea, 22. Cristian Săpunaru (căpitan), 21. Dragoş Grigore (5. Ionuţ Nedelcearu, 83), 3. Alin Toşca - 8. Mihai Pintilii, 18. Răzvan Marin (6. Paul Anton, 70) - 7. Alex Chipciu (10. Gheorghe Grozav, 62), 23. Nicolae Stanciu (26. Dennis Man, 87), 28. Alexandru Mitriţă (9. Dorin Rotariu, 54) - 19. George Ţucudean (13. Claudiu Keşeru, 63). Selecţioner: Cosmin Contra.
Rezerve neutilizate: 1. Silviu Lung jr, 16. Florin Niţă - 2. Romario Benzar, 4. Cosmin Moţi, 11. Nicuşor Bancu, 14. Constantin Budescu, 17. Ciprian Deac, 20. Alexandru Cicâldău.
Suedia: 12. Karl-Johan Johnsson - 16. Johan Larsson, 18. Pontus Jansson (căpitan), 14. Filip Helander, 6. Niklas Hult - 21. Jimmy Durmaz (17. Viktor Claesson, 84), 15. Alexander Fransson, 13. Oscar Hiljemark, 19. Ken Sema - 11. John Guidetti (9. Marcus Berg, 87), 22. Isaac Kiese Thelin (20. Ola Toivonen, 71). Selecţioner: Janne Andersson.
Rezerve neutilizate: 23. Kristoffer Nordfeldt, 25. Jacob Rinne - 4. Andreas Granqvist, 2. Mikael Lustig, 3. Victor Nilsson Lindeloef, 5. Martin Olsson, 10. Emil Forsberg, 7. Sebastian Larsson, 8. Gustav Svensson.

Arbitru: Roi Reinshreiber; arbitri asistenţi: Danny Krasikow, Matityahu Yakobov (toţi din Israel); arbitru de rezervă: Sebastian Colţescu (România).
Cartonaşe galbene: Durmaz (65), Keşeru (76), Olsson (88).
AGERPRES

×
Subiecte în articol: rotariu Dorin Rotariu România - Suedia