x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international S-a accidentat Alex Chipciu! Fotbalistul va rata meciul de joi al lui Anderlecht

S-a accidentat Alex Chipciu! Fotbalistul va rata meciul de joi al lui Anderlecht

21 Noi 2016   •   15:43
S-a accidentat Alex Chipciu! Fotbalistul va rata meciul de joi al lui Anderlecht
Sursa foto: Facebook.com

Alex Chipciu, fotbalistul român al lui Anderlecht, s-a accidentat în meciul de campionat pierdut duminică pe terenul liderului Zulte-Waregem (2-3) şi va rata meciul de joi cu echipa azeră Qabala din Europa League, a anunţat presa belgiană.


Chipciu a fost înlocuit puţin înainte de pauză, după ce jucase remarcabil, pasând decisiv la ambele goluri ale echipei sale. Mijlocaşul are probleme la gambă şi va fi supus luni unor examene medicale pentru a stabili gravitatea accidentării şi durata indisponibilităţii. Mijlocaşul a mai lipsit în această toamnă după ce s-a accidentat în meciul Kazahstan - România (0-0) din preliminariile Cupei Mondiale 2018.

Zulte-Wareem a condus prin reuşita lui Alessandro Cordaro (minutul 9), dar Anderlecht a intrat în avantaj la pauză, polonezul Lukasz Teodorczyk fructificând pasele lui Chipciu (14, 31). Gazdele au punctat de două roi la reluare, prin Timothy Derijck, după un penalty contestat (47) şi Mbaye Leye (49).

Celălalt internaţional român al lui Anderlecht, Nicolae Stanciu, a fost înlocuit în minutul 46. Această decizie a antrenorului Rene Weiler a stârnit numeroase comentarii, deşi Stanciu nu adusese nimic în atac până în momentul schimbării, notează site-ul 7sur7.be.

"A fost o schimbare tactică", a explicat tehnicianul elveţian. "Aveam dificultăţi în careul nostru la mingile aeriene. Voiam să controlăm mai bine situaţia în repriza a doua", a adăugat el.

Leander Dendoncker, integralist în acest meci la Anderelcht, s-a arătat surprins de înlocuirea lui Stanciu: "Antrenorul voia să controlăm mai mult meciul. După pauză ne-am prăbuşit însă complet. E alegerea lui..."

"Pot înţelege înlocuirea lui Stanciu", a afirmat în schimb Marc Degryse, fost fotbalist important al lui Anderlecht.

Sofiane Hanni, unul din jucătorii importanţi de acum ai lui vicecampioanei Belgiei, înlocuit în minutul 73, a criticat după meci prestaţia echipei. De altfel, antrenorul Weiler este contestat de o bună parte a jucătorilor şi a conducerii lui Anderlecht, scriu ziarele din grupul Sudpresse, potrivit căruia şefii clubului l-ar dori din sezonul viitor pe Hein Vanhaezebrouck, tehnicianul lui Gent.

În campionat, Anderlecht are deja patru înfrângeri şi este pe locul 6, cu 25 de puncte din 15 etape, la opt lungimi de liderul Zulte-Waregem. După anul 2000, Anderlecht a avut o singură dată un start mai slab în întrecerea internă.

În Europa League, echipa are şanse mari de calificare în şaisprezecimi de finală, fiind lider în Grupa C, cu două meciuri rămase.
AGERPRES

×