x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Să fie primăvară în decembrie!

Să fie primăvară în decembrie!

de Mihai Igirosanu    |    01 Dec 2010   •   20:47
Să fie primăvară în decembrie!
Sursa foto: Raed Krishan/Intact Images/Gazeta Sporturilor

140580-intact-imagesgazeta-sporturilorraed-krishan20100917102451002.jpgO victorie a Stelei în faţa lui Liverpool, coroborată cu o victorie a gazdelor sau un egal în celălalt meci al grupei K, Utrecht – Napoli, ar fi scenariul perfect pentru calificarea „roş-albaştrilor” în optimile Europa League, care vor avea loc în primăvara lui 2011. Conjunctura pare favorabilă trupei lui Marius Lăcătuş.

Liverpool a deplasat în România un lot experimental, lipsit de majoritatea titularilor, iar vremea din Bucureşti nu poate decât să contribuie la nivelarea valorilor. „Calificarea în primă­vara europeană ar reprezenta o performanţă foarte bună, în urma rezultatelor mai puţin satisfăcătoare din ultima perioadă. Dacă vom reuşi să ne calificăm, poate că evoluţia noastră mai slabă ar putea fi uitată mai uşor. Sperăm ca şansele noastre să rămână intacte după acest joc. Lipsa unora dintre jucători la Liverpool ar putea conta în acest meci, dar nu cred că noi trebuie să ne gândim că dacă Liverpool este în această situaţie nu va avea înlocuitori care să joace la acelaşi nivel. Sunt sigur că aceştia vor face tot posibilul pentru a demonstra că îşi merită locul în echipă. Steaua a fost lăudată după meciul de la Liverpool, însă a pierdut cu 4-1. Într-adevăr, a făcut un joc bun, dar rezultatul este cel care rămâne. Din acest motiv, vom încerca să obţinem maximum printr-un joc foarte bine organizat, chiar dacă jocul nu va fi unul spectaculos”, a declarat antrenorul Stelei, Marius Lăcătuş. „Calificarea în primăvara europeană ar reprezenta o performanţă extraordinară atât pentru suporteri, cât şi pentru echipă”, a completat şi revelaţia sezonului, Florin Gardoş.

 

„Grădiniţa” Liverpool

Delegaţia celor de la Liverpool a aterizat ieri, în jurul orei 15:00, pe Aeroportul Aurel Vlaicu-Băneasa, însă cu ceva emoţii, din cauza timpului nefavorabil.  Antrenorul Roy Hodgson a deplasat un lot de 19 jucători, lăsând acasă majoritatea titularilor, precum Steven Gerrard, Jamie Carragher, Fernando Torres, Dirk Kuyt, Raul Meireles, Glen Johnson sau Paul Kon­chesky. În schimb, reapare mijlocaşul Joe Cole, autor al unui gol contra Stelei în meciul din tur, de pe Anfield. Fostul internaţional englez nu mai jucase din luna octombrie. Iată lotul complet: Pe­pe Reina, Brad Jones – portari; Mar­tin Hansen, Fabio Aurelio, So­ti­rios Kyrgiakos, Danny Wilson, Jon­jo Shelvey, Martin Skrtel – fun­daşi; Joe Cole, Milan Jovano­vici, Lucas Leiva, Christian Poul­sen, Daniel Pacheco, Martin Kelly, John Flanagan, Jack Robinson – mij­locaşi; Ryan Babbel, David Ngog, Nathan Eccleston – atacanţi.

×
Subiecte în articol: fotbal intern