x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Şahtior a cucerit titlul în Ucraina

Şahtior a cucerit titlul în Ucraina

07 Mai 2011   •   20:18
Şahtior a cucerit titlul în Ucraina

Şahtior Doneţk, echipa antrenată de Mircea Lucescu, a câştigat matematic cel de-al şaselea titlu din istorie după ce a trecut în această seară de Metalurg Doneţk cu scorul de 2-0. Cu două etape înainte de final, Şahtior are cu 8 puncte mai mult decât rivala Dinamo Kiev, învingătoare şi ea azi, cu 2-1, în deplasarea cu Karpati Lvov.

Luiz Adriano a deschis scorul în minutele de prelungiri ale primei reprize cu Metalurg, declanşând fiesta în rândurile suporterilor prezenţi pe Donbass Arena, în timp ce Srna a majorat scorul în minutul 86. Acesta este al cincilea titlu pentru Mircea Lucescu în cele 7 sezoane petrecute la Şahtior, care au ajuns în acest an şi în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, unde a fost eliminată de Barcelona.

"Sunt foarte fericit că am câştigat campionatul cu două etape înaintea finalului, dar nu vreau să vorbesc despre titlu, sezonul nu s-a terminat. Petrecerea o vom face după ultimul meci, cel cu Dnepr. Sper că atunci se va umple stadionul, nu ca azi. Într-o mare măsură, fanii au considerat că titlul este deja acontat şi au transmis asta jucătorilor. Fanii au considerat că suntem deja învingători şi nu au mai venit la stadion", a declarat Mircea Lucescu după victoria cu Metalurg.

"Încă nu am devenit o echipă mare în adevăratul sens al cuvântului, mai avem de lucrat pentru asta. Am avut câteva meciuri slabe. Dar voi fi foarte fericit dacă sezonul se va termina cu o victorie. Fotbalul nu s-a terminat", a mai spus Lucescu, care pregăteşte şi revanşa după înfrângerea de etapa trecută din campionat, în faţa lui Dinamo Kiev.

Raţ şi compania pot cuceri în acest an şi Cupa Ucrainei, urmând a juca în semifinale în faţa lui Dnepr, pe 11 mai. În cealaltă semifinală, Dinamo Kiev va juca cu Arsenal Kiev.

×