x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Scandal în Anglia: Patronul echipei Birmingham City a fost arestat pentru spălare de bani!

Scandal în Anglia: Patronul echipei Birmingham City a fost arestat pentru spălare de bani!

30 Iun 2011   •   12:54
Scandal în Anglia: Patronul echipei Birmingham City a fost arestat pentru spălare de bani!

Carson Yeung, proprietarul din Hong Kong al clubului Birmingham City, a fost inculpat, joi, pentru spalare de bani, fiind arestat in urma cu o zi, informeaza AFP.

Yeung, fost hair stylist devenit milionar, a comparut in fata unui judecator care l-a acuzat pentru "cinci capete de acuzare privind bunuri sau bani achizitionati intr-un mod necinstit". Politia din Hong Hong a anuntat ca a perchezitionat doua cladiri si a confiscat mai multe documente.

Omul de afaceri ar putea fi pus in libertate joi seara, daca va plati o cautiune de 7 milioane de dolari Hong Kong, adica aproximativ 620.000 de euro.

In urma anchetei s-a descoperit ca 720 de milioane de dolari Hong Kong, de provenienta nedeterminata, au tranzitat conturi legate de Carson Yeung. Avocatul omului de afaceri, Daniel Marash, a respins acuzatiile formulate la adresa clientului sau. Acesta a spus ca, faptul ca anchetatorii nu au precizat originea pretins ilegala a banilor arata ca dosarul nu este bine sustinut.

O noua audiere in acest caz este programata in luna august.

Carson Yeung, care are o avere estimata la 206 milioane de euro, a preluat clubul Birmingham City in octombrie 2009.

×