x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Sir Alex Ferguson pleacă de la Manchester United. Jose Mourinho, posibil înlocuitor

Sir Alex Ferguson pleacă de la Manchester United. Jose Mourinho, posibil înlocuitor

08 Mai 2013   •   12:00
 Sir Alex Ferguson pleacă de la Manchester United. Jose Mourinho, posibil înlocuitor
Sursa foto: twitter.com/MUFCOFFICIAL

Sir Alex Ferguson se va retrage de la Manchester United la finalul actualului sezon competiţional. Informaţia a fost confirmată de oficialii clubului, într-un comunicat de presă. David Moyes şi Jose Mourinho sunt printre posibilii înlocuitori ai scoţianului.

"Decizia de a mă retrage este una la care m-am gândit mult şi este una pe care nu am luat-o uşor. Era important pentru mine să las clubul în cea mai bună situaţie posibilă şi cred că am reuşit. Mergând înainte, sunt încântat să preiau rolurile de director şi ambasador ale clubului. Cu aceste activităţi, alături de alte interese ale mele, privesc înainte spre viitor", a declarat Alex Ferguson, potrivit contului oficial de Twitter al grupării britanice.

Tehnicianul va fi operat la sold in urmatoarea perioada, iar acest lucru ar putea duce la o retragere mai rapida de pe banca lui Manchester.

Jurnalistii de la "The Telegraph" au precizat ca antrenorul ar putea spune ca va pleca la finalul partidei cu West Bromwich Albion, de pe 19 mai. David Moyes (Everton) si Jose Mourinho (Real Madrid) sunt favoriti sa-l inlocuiasca pe Sir Alex Ferguson.

Alex Ferguson, 71 de ani, a preluat Manchester United în 1986. Sub conducerea sa, Manchester United a câştigat de 13 ori campionatul Angliei, de cinci ori Cupa Angliei, de patru ori Cupa Ligii Angliei şi de două ori Liga Campionilor, în 1999 şi 2008.


×