x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Slovenia - SUA 2-2: Furt la drumul mare!

Slovenia - SUA 2-2: Furt la drumul mare!

18 Iun 2010   •   00:00
Slovenia - SUA 2-2: Furt la drumul mare!
Sursa foto: /Reuters

Slovenia şi SUA ne-au oferit în această seară poate cel mai frumos meci de la Campionatul Mondial, unul de un dramatism ieşit din comun, care s-a încheiat nedecis, 2-2, după ce europenii conduceau la pauză cu 2-0!

Spectacolul oferit de cele două echipe a fost însă umbrit de prima mare eroare de arbitraj de la turneul final din Africa de Sud. Centralul partidei, Koman Coulibaly din Mali, a luat în minutul 85 o decizie complet eronată cu care le-a furat practic victoria americanilor pe care aceştia ar fi meritat-o cu prisosinţă, anulându-le un gol perfect valabil înscris de Edu pentru un fault în atac văzut doar de el!

Aflată la doar cea de-a doua ei prezenţă la un Campionat Mondial, după cea din 2002, naţionala Sloveniei este pe cale să facă istorie pe pământ sud-african, însă pentru asta au nevoie şi de ajutor Divin.

Propulsată pe primul loc al grupei C de gafa portarului algerian Chaouchi din meciul de debut, trupa pregătită de Matjas Kek a început excelent jocul şi au deschis scorul prin fostul coechipier al lui Daniel Niculae la Auxerre, Valter Birsa, care l-a învins pe Tim Howard cu un şut fabulos de la 25 de metri.

Deşi americanii au dat semne că nu renunţă la luptă, cei care au marcat au fost tot slovenii, prin Ljubijankici, care a plecat de la limita ofsaidului şi l-a executat pe Howard cu un şut plasat pe sub acesta.

Selecţionerul american Bob Bradley a schimbat inspirat la pauză, scoţându-i pe Torres şi pe Findley şi trimiţându-i pe teren pe Edu şi Feilhaber. Nici nu s-au aşezat bine pe teren slovenii că starul american Landon Donovan a redus din handicap, exploatând la maximum o eroare a lui Cesar.

A urmat o perioadă de presiune accentuată la poarta lui Handanovici, care a dat roade în cele din urmă în minutul 82, când fiul antrenorului, Michael Bradley, a marcat simplu, cu un şut din careu, ajungând la cota 8 în naţională.

Americanii au mai înscris o dată, cum spuneam, prin Edu, însă "fluieraşul" malian le-a răpit yankeilor victoria printr-un furt de zile mari care va face să curgă multă cerneală.

×
Subiecte în articol: cm2010