x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Spania, cea mai scumpă echipă din Africa de Sud

Spania, cea mai scumpă echipă din Africa de Sud

de Corina Andriuta    |    31 Mai 2010   •   00:00

Conform estimărilor făcute de analiştii revistei germane “Focus”, "cea mai scumpă" echipă de fotbal care va participa, din 11 iunie,  la Cupa Mondială din Africa de Sud  este naţionala Spaniei. Valoarea de piaţă cumulată a componenţilor naţionalei iberice este de 650 milioane de euro. În medie, fiecare jucător valorează  28,26 milioane de euro!

În acest „coş al mondialului”,  elevii lui Vicente del Bosque (favoriţi şi la câştigarea trofeului) sunt urmaţi de naţionala Angliei (18,05 milioane de euro / jucător) şi Franţa  (15,98 milioane de euro). „Panzerul” german este situat doar pe poziţia a şaptea, cu o valoare de 12.32 milioane euro pentru  fiecare jucător. Top zece "cele mai scumpe" echipe , este închis de echipa naţională a Serbiei cu 7.96 milioane de euro / jucător.

Cel mai scump fotbalist la Cupa Mondială 2010 este barcelonezul Lionel Messi, titrează newsru.com. Echipierul naţionalei pregătite de Diego Armando Maradona are o „valoare de inventar” de 80 de milioane de euro! Dealtfel, Messi este şi deţinătorul trofeului „Balonul de aur” în 2009.

×