x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Stadioane de vis

Stadioane de vis

de Vicentiu Neagoe    |    16 Feb 2012   •   21:00
Stadioane de vis

Stadionul pe care joaca Universitatea Cluj a depasit in topul celor mai frumoase stadioane construite in 2011, National Arena din Bucuresti. Arena de 45 de milioane de euro din orasul de pe Somes ocupa locul 6, in timp ce National Arena ocupa locul 10. Polonezii au facut in ultima luna si jumatate o ancheta pentru a alege care este cel mai frumos stadion construit in 2011.

Cei 11.859 de oameni care au participat la ancheta(77% din Polonia, ceilalti din alte tari) au stabilit ca arena PGE Gdansk din Polonia este cea mai frumoasa construita in anul care a trecut. Romania a avut si ea trei stadioane inscrise in aceasta competitie. Cel mai bine s-a clasat Cluj Arena, pe locul 6, cu 9.727 de puncte. Stadionul din orasul de la poalele Feleacului depaseste arene precum Juventus Arena (Juventus Torino), Turk Telecom Arena Istanbul (Galatasaray Istanbul) si National Arena.

Desi a costat de cinci ori mai mult decat stadionul din Cluj, arena construita la Bucuresti ocupa locul 10 in aceasta ierarhie, cu 4.912 puncte. Celalalt stadion nou construit in Romania in anul 2011, 'Ilie Oana' din Ploiesti, se afla pe locul 24, cu 1.161 de puncte. Pe locul doi in clasament se afla Stadionul Municipal Wroclaw (Polonia), iar pe treapta a treia se afla tot o arena poloneza, Pepsi Arena Varsovia, stadionul pe care isi joaca partidele de acasa, Legia.

×
Subiecte în articol: stadion fotbal international cluj arena