x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Steaua - Copenhaga: 1-0 Trei puncte, lideri în grupă... şi cam atât

Steaua - Copenhaga: 1-0 Trei puncte, lideri în grupă... şi cam atât

05 Oct 2012   •   00:16
Steaua - Copenhaga: 1-0 Trei puncte, lideri în grupă... şi cam atât

După un meci destul de puţin darnic cu fotbalul etalat, Steaua a câştigat norocos întâlnirea cu danezii de la Copenhaga şi se instalează la şefia grupei E a Europa League.

Cronica partidei
Cu mic cu mare, steliştii au umplut tribunele Arenei Naţionale în tentativa de a doborî recordul de audienţă înregistrat  cu ocazia finalei Europa League. Au fost destul de departe, ca şi de fotbalul-spectacol practicat atunci.

Primele realizari, din partea ambelor echipe, au fost  câteva serii de pase defectuoase, cele ale danezilor au bucurat, cele ale steliştilor au enervat. Danezii au ținut să demonstreze faptul că fotbalul nu mai are taine pentru ei începând să tragă de timp chiar de la debutul partidei.

După câteva minute de joc, pe marginea terenului doi stelişti - Prepeliţă şi Adi Popa - innodau de zor şireturile ghetelor pe care tocmai constataseră că trebuie schimbate, publicul a sperat din tot sufletul că schimbul nu se va petrece între ei. Rezultatul a fost evident, la prima fază desfăşurată Prepeliţă a fost surprins în ofsaid.

După primul şut pe poartă al Stelei, şi singurul din prima repriză - minutul 8, Cristi Tănase - meciul a curs în aceeaşi notă de brambureală în care jucătorii ambelor echipe s-au întrecut în a demonstra mai mult inabilităţile decât calităţile care i-au recomandat pentru practicarea fotbalului.  Plictisiţi, spectatorii din tribune şi-au adus aminte de Dinamo, nu cu drag.
Copenhaga a punctat la capitolul forţă, Delaney. un danez cu origini irlandezo-americane, reuşind să doboare doi jucători stelişti deodată.
O execuţie schematizată a unui corner l-a adus pe Cristi Tănase în postura finalizării cu şut, rezultatul - lumânarea înălţată, nu poate fi ceea ce s-a exersat la antrenamente. Până la finalul primei reprize, doar Adi Popa a reuşit să mai pătrundă în careul danez, într-un soi de dribling, finalizat cu un fel de şut într.un apărător danez.

Repriza a doua a început sub aceleaşi auspicii, pase multe, dar greşite, danezii trăgând de timp, steliştii trăgând alături. Caracterizată de comentatori drept acţiune cursivă, cele două pase precise schimbate de jucătorii stelişti aduc centrarea lui Chipciu, reluată pe lângă poartă de Nikolici.

După un contact cu un jucător advers, Gabi Matei a rămas zvârcolindu-se la marginea terenului, când tot poporul se întreba care sunt şansele lui de supravieţuire s-a ridicat sprinţar în picioare, tot spectacolul fiind pus în scenă pentru a impresiona arbitrul.

O perioadă de joc mai alert aduce ocazii la ambele porţi, steliştii trag din poziţii favorabile peste poartă - Nikolici ('71), Rusescu ('74), danezii, profitând de statură pasează cu capul în careul nostru, trimiţând şi ei pe lângă poartă.

Minutul 82 al partidei va fi păstrat pentru poveşti de zis nepoţilor, precum golul lui Pițurcă la Istanbul, centrarea de pe dreapta a lui Tănase a fost deviată de un fundaş danez, mingea îl ia pe nepregătite pe Nikolici, care pare că vrea să respingă cu capul, dar jucătorul sârb are oricând bărbia pregătită la locul potrivit, și de acolo mingea ricoşează în capul lui Sigurdsson de unde-o zbugheşte în poartă, cu toată opoziţia lui Wiland. Şi astfel, pe cel de-al treilea gazon al Arenei Naţionale, verde, golul a venit mai degrabă din alt sport, unde faza s-ar fi numit carambol sau pentru cei mai apropiaţi de jocurile mecanice - flipper. Danezii au încercat să revină în joc, dar n-au pus în pericol decât o singură dată poarta stelistă, ca într-un veritabil "la mălai", din lipsă de idei fotbalistice moderne.

Statistica seacă a partidei va înregistra victoria Stelei, care cu cele trei puncte câştigate se instalează ca lider al grupei, dar majoritatea celor care au fost prezenţi în tribune veniseră pentru o întâlnire cu fotbalul, care va fi primit oricând cu braţele deschise, de ce nu, chiar la următorul meci al Stelei!

P:S Comentariul TV al partidei a produs, ca de obicei, acelaşi dor de butonul de pe telecomandă care ţi-ar da posibilitatea selectării unui canal audio care să conţină doar fundalul sonor de pe stadion, și asta pe oricare dintre posturile care au transmis partida.
_______________________________________

Echipele de start:
Steaua:
Tătăruşanu - G. Matei, Gardoş, Chiricheş, Pîrvulescu - Bourceanu, Pintilii - Ad. Popa, Prepeliţă, Cr. Tănase - Rocha
Rezerve: Stanca, Szukala, Filip, M. Costea, Nikolici, Rusescu, Chipciu

Copenhaga: Wiland - Jacobsen, Stadsgaard, Sigurdsson, Bengtsson - Gislason, Kristensen, Claudemir, Delaney - Cornelius, Jorgensen
Rezerve: Christensen, Ottesen, Grindheim, Vingaard, Remmer, Santin, Amankwaa

Arbitru: Luca Banti. Asistenţi: Riccardo di Fiore, Luca Maggiani. Adiţionali: Andrea Gervasoni, Domenico Celi (toţi Italia)

În celălalt meci al grupei, Molde a învins Stuttgart cu 2-0.

1, Steaua        2 1 1 0 3-2 4p
2, Molde         2 1 0 1 3-2 3p
3. Copenhaga  2 1 0 1 2-2 3p
4. Stuttgart      2 0 1 1 2-4 1p
Meciurile viitoare sînt pe 25 octombrie, Steaua - Molde şi Stuttgart - Copenhaga.


×
Subiecte în articol: steaua europa league copenhaga