x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Steaua, în faţa celui de-al nouălea duel cu olandezi

Steaua, în faţa celui de-al nouălea duel cu olandezi

21 Oct 2010   •   00:00
Steaua, în faţa celui de-al nouălea duel cu olandezi
Sursa foto: /Intact Images

Meciul de diseară dintre FC Utrecht şi Steaua este primul între cele două echipe în Europa şi doar al doilea pentru formaţia olandeză împotriva unei grupări din România.

Singura dată când echipa de pe Galgenwaard Stadion a jucat împotriva unei reprezentante a ţării noastre s-a întâmplat în sezonul 1980/81 al fostei Cupa UEFA, atunci când Utrecht a eliminat pe FC Argeş după 0-0 la Piteşti şi 2-0 pe teren propriu. Interesant este că actualul antrenor al alb-roşiilor, Ton du Chatinier, a jucat în ambele confruntări din urmă cu trei decenii.

Pentru Steaua, însă, acesta este al nouălea duel cu un club din Eredivisie, precedentele opt soldându-se cu două victorii, două egaluri şi patru înfrângeri. La ultima vizită în Olanda, steliştii au remizat anul trecut, 0-0, la Twente Enschede în faza grupelor din sezonul anterior de Europa League.

Marius Lăcătuş va da piept pentru prima dată cu olandezii în calitate de antrenor al Stelei, după ce s-a duelat cu aceştia din postura de jucător (1988/1989) şi preşedinte al clubului din Ghencea (2005/2006). Tehnicianul stelist a fost protagonistul "dublei" cu PSV Eindhoven din turul secund al Cupei Campionilor Europeni, ediţia 1989/90, atunci când a marcat golul victoriei de la Bucureşti, scor 1-0, şi golul din meciul retur, pierdut de Steaua cu 5-1 pe "Philips Stadion" din Eindhoven.

×
Subiecte în articol: europa league