x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Suma record platita de Barcelona pentru Coutinho

Suma record platita de Barcelona pentru Coutinho

07 Ian 2018   •   09:24
Suma record platita de Barcelona pentru Coutinho

Brazilianul Philippe Coutinho va juca la echipa spaniolă FC Barcelona, care a ajuns la un acord cu gruparea engleză Liverpool, au anunţat cele două cluburi, citate de presa internaţională care evocă suma astronomică de 120 de milioane de euro, plus bonusuri de 40 de milioane de euro, ceea ce l-ar aşeza pe acest mijlocaş pe locul 3 pe lista celor mai scumpi fotbalişti din istorie.

"FC Barcelona şi Liverpool au ajuns la un acord legat de transferul lui Philippe Coutinho. Jucătorul va semna un contract pentru restul sezonului şi va avea o clauză de reziliere de 400 de milioane de euro", a anunţat Barca într-un comunicat, fără să precizeze valoarea operaţiunii.

Dacă preţul menţionat de presă se va confirma, atunci mijlocaşul ofensiv de 25 de ani va ocupa locul trei pe lista celor mai scumpe transferuri, după doi jucători ai lui PSG, francezul Kylian Mbappe (180 de milioane de euro) şi mai ales compatriotul său Neymar, plecat în vara anului trecut de la Barca la gruparea pariziană în schimbul a 222 milioane de euro.

Prin aducerea lui Coutinho, Barca încearcă să compenseze tocmai pierderea răsunătoare a lui Neymar, comentează AFP. Clubul a cheltuit în august 105 milioane de euro (plus bonusuri de 42 milioane) pentru francezul Ousmane Dembélé, o foarte promiţătoare extremă de 20 de ani. Catalanii au investit acum o sumă mai mare pentru a-l atrage pe Coutinho, care ceruse în vară să fie lăsat să plece de la Liverpool, dar s-a lovit de intransigenţa clubului englez.

Odată cu aducerea acestui mijlocaş de buzunar (1,71 m), care şutează bine cu dreptul, Barca a închis definitiv pagina Neymar. În ciuda despărţirii de acest jucător, echipa merge foarte bine şi este lider detaşat în La Liga.

Legat de Barca până în 2023, Coutinho face figură de jucător tânăr într-un compartiment ofensiv care se bazează pe Lionel Messi (30 de ani), Luis Suarez (în curând 31 de ani) şi Andres Iniesta (33 de ani) şi ar trebui să fie urmaşul acestuia din urmă.

Coutinho nu va mai putea juca în acest sezon în Liga Campionilor, după ce a evoluat în această competiţie pentru Liverpool

Mijlocaşul cunoaşte oraşul Barcelona, deoarece a jucat câteva luni, în 2012, la Espanyol, cealaltă echipă a oraşului, fiind împrumutat de Inter Milano. Jucătorul format la Vasco da Gama s-a impus cu adevărat la Liverpool, chiar dacă n-a obţinut niciun trofeu cu echipa ce l-a transferat în 2013 pentru circa 10 milioane de euro.
AGERPRES

×
Subiecte în articol: Philippe Coutinho