x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Surpriză URIAȘĂ în Liga Campionilor. Ajax o elimină pe Juventus după o victorie la Torino

Surpriză URIAȘĂ în Liga Campionilor. Ajax o elimină pe Juventus după o victorie la Torino

17 Apr 2019   •   07:16
Surpriză URIAȘĂ în Liga Campionilor. Ajax o elimină pe Juventus după o victorie la Torino
Sursa foto: pixabay.com

Ajax Amsterdam s-a calificat surprinzător în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Juventus Torino cu scorul de 2-1 (1-1), marţi seara, în deplasare, în manşa secundă a sferturilor de finală ale competiţiei.


După 1-1 la Amsterdam, Ajax a produs din nou un fotbal de mare calitate şi a făcut o nouă victimă de lux. În turul anterior, ''lăncierii'' o eliminaseră pe deţinătoarea trofeului, Real Madrid, după 1-2 acasă şi 4-1 pe Santiago Bernanbeu.


Cristiano Ronaldo a deschis scorul pentru ''Bătrâna Doamnă'', în min. 28, cu o lovitură de cap, dar Ajax a egalat şase minute mai târziu (34), prin Donny van de Beek. Căpitanul echipei olandeze, Matthijs de Ligt (19 ani), a reuşit golul victoriei (67), cu o lovitură de cap, în urma unui corner.

Ajax, la care va juca din vară românul Răzvan Marin, s-a calificat în premieră în semifinalele Ligii Campionilor după sezonul 1996-1997.

Adversara vicecampioanei Olandei în semifinale va fi învingătoarea dintre Manchester City şi Tottenham.

Pe Juventus Stadium au evoluat formaţiile:
Juventus: Szczesny - De Sciglio (Cancelo, 64), Rugani, Bonucci, Alex Sandro - Emre Can, Pjanic, Matuidi - Bernardeschi (Bentancur, 80), Dybala (căpitan; Kean, 46), Cristiano Ronaldo. Antrenor: Massimiliano Allegri.
Ajax Amsterdam: Onana - Veltman, De Ligt (căpitan), Daley Blind, Mazraoui (Sinkgraven, 11; Magallan 82) - Schoene, Frenkie de Jong - van de Beek - Ziyech (Huntelaar, 88), Tadic, Neres. Antrenor: Erik Ten Hag.

Arbitru: Clement Turpin (Franţa).
Cartonaşe galbene: Emre Can (69), Cristiano Ronaldo (90+3).
AGERPRES

×
Subiecte în articol: ajax amsterdam juventus torino