x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international SURPRIZĂ de la TAS. Viitorul Constanța ar putea avea un alt adversar în Europa League

SURPRIZĂ de la TAS. Viitorul Constanța ar putea avea un alt adversar în Europa League

17 Iul 2019   •   16:54
SURPRIZĂ de la TAS. Viitorul Constanța ar putea avea un alt adversar în Europa League

Presa din Belgia anunţă că Tribunalul Belgian de Arbitraj Sportiv a decis ca Mechelen să rămână în prima ligă, însă nu mai are dreptul de a evolua în competiţiile europene, conform Telekomsport.

 

În aceste condiţii, actuala adversară a Viitorului, Antwerp, va merge direct în turul al treilea, în timp ce, Standard Liege va evolua în grupe, în locul celor de la Mechelen, care au câştigat Cupa Belgiei în sezonul trecut. Astfel Viitorul ar putea să se dueleze cu Gent în turul doi preliminar al Europa League. Cele două au jucat una împotriva celeilalte şi în urmă cu trei ani tot în Europa League.

Atunci, belgienii au mers mai departe după 5-0 în Belgia şi 0-0 în returul de la Ovidiu. Decizia ca Mechelen să fie interzisă în cupele europene vine în urma unui meci trucat în care a fost implicată deţinătoarea Cupei, cu Beveren, din 11 martie 2018. Hotărârea trebuie însă ratificată şi de UEFA care până acum nu a luat poziţie vis-a-vis de acest caz. 

UEFA nu a dorit să comenteze decizia Tribunalului belgian de arbitraj pentru sport (CBAS) de a exclude echipa KV Mechelen din Europa League, ceea ce ar face ca FC Viitorul să nu mai joace cu Royal Antwerp în turul 2 preliminar al acestei competiţii, forul fotbalistic european indicând că "nu va întârzia" să ia o hotărâre în acest caz, scrie site-ul radioteleviziunii RTBF.

După cum s-a anunţat, CBAS a decis miercuri că Mechelen nu va juca în acest sezon în Europa League. CBAS a luat miercuri o a doua decizie în cadrul procedurii disciplinare împotriva clubului KV Mechelen şi a unor persoane implicate în scandalul meciului Mechelen - Waasland-Beveren, ce a avut loc pe 11 martie 2018, meci suspectat că a fost trucat.

"Graţie dumneavoastră aflu despre decizia luată de Tribunalul belgian de arbitraj pentru sport", a reacţionat oarecum surprins un purtător de cuvânt al UEFA.
"Logic, nu putem răspunde imediat. Trebuie să ne aşezăm şi să discutăm cu serviciul nostru juridic, apoi să luăm o decizie. Se înţelege de la sine că această decizie nu va întârzia", a adăugat el.

Federaţia belgiană va informa UEFA şi va face tot ce-i stă în putinţă pentru a păstra cele cinci locuri în cupele europene pentru cluburile belgiene. UEFA efectuează propria sa anchetă. Este posibil ca forul fotbalistic european să retragă un loc Belgiei în Europa League.

Federaţia belgiană speră că UEFA o va autoriza pe Gent să joace în Europa League în locul lui Mechelen. Dacă UEFA va autoriza acest lucru, atunci Gent o va întâlni pe FC Viitorul în turul 2 preliminar al Europa League (25 iulie şi 1 august), Antwerp, antrenată de Ladislau Boloni, va disputa turul 3 preliminar al acestei competiţii, iar Standard va fi prezentă în faza grupelor.

CBBAS decisese pe 10 iulie că Mechelen nu poate fi retrogradată, dar nu se pronunţase în privinţa vinovăţiei şi a sancţiunilor. Miercuri, CBAS s-a pronunţat şi a confirmat decizia camerei de apel a comisiei de litigii a Federaţiei belgiene de fotbal (URBSFA): KV Mechelen şi patru oficiali ai săi au fost găsiţi vinovaţi de acte de falsificare a competiţiei.

CBAS a hotărât că Mechelen va putea juca în prima divizie, dar este exclusă din Cupa Belgiei şi Europa League. Echipa, câştigătoare a Cupei Belgiei, îşi câştigase dreptul să evolueze în grupele Europa League.
AGERPRES 

×
Subiecte în articol: Europa League