x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international SURPRIZA URIASA. Barcelona, eliminata din Liga Campionilor

SURPRIZA URIASA. Barcelona, eliminata din Liga Campionilor

13 Apr 2016   •   23:38
SURPRIZA URIASA. Barcelona, eliminata din Liga Campionilor

Atletico Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe deținătoarea trofeului, FC Barcelona, cu scorul de 2-0 (1-0), miercuri seara, pe ''Vicente Calderon'', în manșa a doua a sferturilor de finală.

FC Barcelona, care s-a impus cu 2-1 în tur, părăsește în mod neașteptat competiția, eliminată de ''dubla'' francezului Antoine Griezmann (36, 88 — penalty).
Faimoasa tripletă ofensivă ''MSN'' (Messi — Suarez — Neymar) nu a reușit să găsească soluția deschiderii defensivei lui Simeone, care a jucat o partitură perfectă.

Barca trece prin momente nefavorabile, cu o singură victorie în ultimele cinci partide în toate competițiile (în tur), un egal și trei eșecuri. Catalanii câștigaseră, înaintea partide de miercuri, 38 din ultimele 40 de partide în cupele europene, după ce se impuseseră în meciurile tur. În duelurile dintre cele două echipe în toate competițiile, Atletico are 51 de victorii acasă, FC Barcelona s-a impus de 36 de ori la Madrid, iar 23 de meciuri s-au încheiat nedecis,
în 110 confruntări.

Având de recuperat un deficit de un gol după partida tur, Atletico au început în forță, iar Gabi (3) și Carrasco (4) au semnat primele acțiuni ofensive ale madrilenilor, urmați de Griezmann (7).

Barca a ratat prima ocazie în min. 27, prin Neymar, șutul său fiind apărat de slovenul Oblak.

Atletico a deschis scorul în minutul 36, prin francezul Griezmann, viitorul adversar al României la EURO 2016: Saul Niguez a centrat excelent de pe partea stângă, iar Griezmann a marcat cu capul.

Până la pauză, fiecare echipă a mai avut o șansă notabilă, prin Neymar (42), respectiv Carrasco (44).

Deși echipa blaugrana a controlat jocul și a avut o posesie neverosimilă (71%, potrivit staticii UEFA), madrilenii au fost aproape să marcheze din nou, prin Saul Niguez (53), care a nimerit bara.

Atletico s-a apărat cu disperare, iar Messi (58) și Jordi Alba (62) au fost blocați in extremis de jucătorii echipei gazdă.

După ce Suarez a scăpat de eliminare după ce l-a lovit cu cotul pe compatriotul său Godin (60), Griezmann (61) a menținut vie amenințarea pe contraatac, dar Marc-André ter Stegen a fost la post.

Iniesta (63) și Suarez (66, 69) nu au reușit nici ei să îl învingă pe Oblak, iar Jordi Alba (76) a fost blocat la sacrificiu de Lucas Hernández.

Echipa lui Simeone a dat lovitura de grație pe final, după ce Iniesta a comis henț în propriu careu, oprind cu mâna centrarea lui Filipe Luis, pe contraatac. Griezmann a transformat cu sânge rece și Atletico era în semifinale.

Messi, doar o umbră a fotbalistului genial din alte meciuri, a irosit ultima șansă a catalanilor de a trimite meciul în prelungiri, balonul trimis cu capul ștergând bara (90+2).

Atletico Madrid — FC Barcelona 2-0 (1-0)
A marcat: Antoine Griezmann (36, 88 — penalty).
Madrid, stadion Vicente Calderon
Liga Campionilor — sferturi de finală (retur)
În tur: 1-2.

Au evoluat echipele:
Atletico: Jan Oblak — Juanfran, Diego Godin, Lucas Hernandez, Filipe Luis — Koke, Augusto Fernandez (Stefan Savic, 90+2), Gabi (căpitan), Saul Niguez — Antoine Griezmann (Angel Correa, 90), Yannick Ferreira-Carrasco (Thomas Partey, 74). Antrenor: Diego Simeone.
Rezerve neutilizate: Miguel Angel Moya — Matias Kranevitter, Jesus Gamez, Luciano Dario Vietto.
FC Barcelona: Marc-Andre ter Stegen — Daniel Alves (Sergi Roberto, 64), Gerard Pique, Javier Mascherano, Jordi Alba — Ivan Rakitic (Arda Turan, 64), Sergio Busquets, Andres Iniesta (căpitan) — Lionel Messi, Luis Suarez, Neymar. Antrenor: Luis Enrique.
Rezerve neutilizate: Claudio Bravo — Douglas, Marc Bartra, Munir El Haddadi, Adriano.

Arbitru: Nicola Rizzoli (Italia)
Cartonașe galbene: Gabi (69), Suarez (70), Neymar (76), Godin (85), Iniesta (87), Correa (90), Arda Turan (90+1), Koke (90+5).

 

AGerpres

×
Subiecte în articol: Liga campionilor barcelona