x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international SURPRIZE în Europa League. FCSB a fost la un pas de prima urnă valorică pentru tragerea la sorți din grupe! Vezi cum arată urnele

SURPRIZE în Europa League. FCSB a fost la un pas de prima urnă valorică pentru tragerea la sorți din grupe! Vezi cum arată urnele

25 Aug 2017   •   07:48
SURPRIZE în Europa League. FCSB a fost la un pas de prima urnă valorică pentru tragerea la sorți din grupe! Vezi cum arată urnele

Echipele FC Bruges, PAOK, Dinamo Zagreb, Fenerbahce, Legia, Ajax şi FC Krasnodar au ratat calificarea în grupele Europa League la fotbal, în urma meciurilor de joi din manşa secundă a play-off-ului competiţiei.

FC Bruges, formaţie la care e legitimat românul Dorin Rotariu, a fost învinsă cu 3-0 de AEK Atena, după 0-0 în prima partidă.

PAOK Salonic, formaţie antrenată de Răzvan Lucescu, a fost eliminată de echipa suedeză Ostersunds FK, victorioasă cu 2-0 pe teren propriu, după ce grecii câştigaseră cu 3-1 în primul meci.

Dinamo Zagreb a pierdut şi ea intrarea în grupe din cauza regulii golurilor marcate în deplasare, după 1-1 acasă şi 0-0 în deplasare cu albanezii de la Skenderbeu. Alexandru Măţel a fost doar rezervă la vicecampioana Croaţiei.

Sheriff Tiraspol a eliminat-o pe Legia Varşovia, tot după două rezultate de egalitate, 1-1 în Polonia şi 0-0 în Republica Moldova.

FC Krasnodar a ratat grupele tot din cauza regulii amintite, fiind învinsă de Steaua Roşie cu 2-1, la Belgrad, după 3-2 pe teren propriu. Unicul gol al ruşilor a fost marcat din penalty de suedezul Granqvist, după un fault comis asupra internaţionalului român Andrei Ivan. Ivan a fost introdus pe teren în min. 65, la 0-2.

Fenerbahce a fost eliminată de echipa macedoneană Vardar Skopje, care s-a impus cu 2-1 la Istanbul, după 2-0 în prima partidă.

Ajax a pierdut şi manşa a doua cu Rosenborg, cu 2-3, la Trondheim, după 0-1 la Amsterdam.

Campioana Bulgariei, Ludogoreţ Razgrad, s-a calificat în grupe după 0-0 cu lituanienii de la Suduva Marijampole. La Ludogoreţ, victorioasă cu 2-0, în tur, nu a jucat fundaşul român Cosmin Moţi, iar Claudiu Keşeru a intrat în min. 88.

Pentru a prinde un loc printre capii de serie din faza grupelor, steliștii aveau nevoie de cel puțin 4 surprize în manșa secundă a play-off-ului Europa League.

Roș-albaștrii nu au avut însă noroc de această dată: doar trei echipe dintre cele mai bine clasate au părăsit competiția: Fenerbahce, Bruges și Ajax. 

FCSB a fost și mai aproape să dea lovitura la meciul dintre Zenit și Utrecht. Olandezii au câștigat cu 1-0 meciul tur, dar golul lui Kokorin a trimis partida în extra time. Tot el a marcat în minutul 105, și rușii mergeau spre calificare. Utrecht ar fi putut schimba totul în minutul 115, când a avut un gol anulat după o fază care a stârnit multe controverse, arbitrul anulând reușita. Decizie care o trimite pe FCSB în urna a doua.

Urna 1

Arsenal, Zenit, Lyon, Dinamo Kiev, VIllareal, Bilbao, Lazio, AC Milan, Viktoria Plzen, Salzburg, FC Copenhaga, Braga

Urna 2

FCSB, Ludogoreț, BATE Borisov, Everton, Young Boys, Marseille, Sociedad, Maccabi Tel-Aviv, Lokomotiv Moscova, Austria Viena, Hertha Berlin, Nice

Urna 3

Astana, Partizan Belgrad, Hoffenheim, Koln, Rijeka, Guimaraes, Atalanta, Waregem, Zorya Luhansk, Rosenborg, Sheriff Tiraspol, Hapoel Beer Sheva

Urna 4

Apollon Limassol, Bașakehir, Konyaspor, Vitesse, Slavia Praga, Steaua Roșie, Skenderbeu, Zlin, AEK Atena, Lugano, Vardar Skopje, Ostersunds


Rezultate: tur retur
(+) AEK Atena (Grecia) - FC Bruges (Belgia) 0-0 3-0
Midtjylland (Danmarca) - (+) Apollon Limassol (Cipru) 2-3 1-1
(+) Skenderbeu (Albania) - Dinamo Zagreb (Croaţia) 1-1 0-0
Videoton Szekesfehervar (Ungaria) - (+) Partizan Belgrad (Serbia) 0-0 0-4
Fenerbahce Istanbul (Turcia) - (+) FK Vardar Skopje (Macedonia) 0-2 1-2
Suduva Marijampole (Lituania) - (+) Ludogoreţ Razgrad (Bulgaria) 0-2 0-0
FK Oleksandria (Ucraina) - (+) BATE Borisov (Belarus) 1-1 1-2
(+) Zenit St Petersburg (Rusia) - Utrecht (Olanda) 0-1 2-0, după prelungiri
(+) Maccabi Tel Aviv (Israel) - SCR Altach (Austria) 1-0 2-2
(+) Ostersunds FK (Suedia) - PAOK Salonic (Grecia) 1-3 2-0
(+) Red Bull Salzburg (Austria) - FC Viitorul Constanţa (România) 3-1 4-0
(+) Sheriff Tiraspol (R. Moldova) - Legia Varşovia (Polonia) 1-1 0-0
(+) Dinamo Kiev (Ucraina) - Maritimo Funchal (Portugalia) 0-0 3-1
AEK Larnaca (Cipru) - (+) Viktoria Plzen (Cehia) 1-3 0-0
(+) Athletic Bilbao (Spania) - Panathinaikos Atena (Grecia) 3-2 1-0
KF Shkendija (Macedonia) - (+) AC Milan (Italia) 0-6 0-1
(+) Olympique Marseille (Franţa) - NK Domzale (Slovenia) 1-0 3-0
(+) Rosenborg Trondheim (Norvegia) - Ajax Amsterdam (Olanda) 1-0 3-2
(+) Sporting Braga (Portugalia) - FH Hafnarfjoerdur (Islanda) 2-1 3-2
Hajduk Split (Croaţia) - (+) Everton Liverpool (Anglia) 0-2 1-1
(+) Austria Viena (Austria) - NK Osijek (Croaţia) 2-1 0-1
(+) Steaua Roşie Belgrad (Serbia) - FC Krasnodar (Rusia) 2-3 2-1

Echipele precedate de semnul (+) s-au calificat în grupele Europa League. Tragerea la sorţi va avea loc vineri, de la ora 14,00 (ora României), la Grimaldi Forum din Monaco.
AGERPRES

×
Subiecte în articol: Europa League