x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Sute de suporteri FC Liverpool au sărbătorit în stradă victoria din Premier League

Sute de suporteri FC Liverpool au sărbătorit în stradă victoria din Premier League

26 Iun 2020   •   11:15
Sute de suporteri FC Liverpool au sărbătorit în stradă victoria din Premier League

Sute de suporteri ai echipei de fotbal FC Liverpool au sărbătorit, în fața stadionului Anfield, primul titlu de campioană a Angliei, din ultimii 30 de ani, transmite AFP.

Imediat după fluierul final, sute de suporteri au încălcat recomandările autorităților și ale antrenorului Juergen Klopp, de respectare a distanței sociale, și s-au îmbrățișat pe stradă, au celebrat victoria cu fumigene, focuri de artificii, drapele, eşarfe. Numeroase toasturi au fost închinate în cinstea victoriei, 1990 fiind ultimul an în care Liverpool a câştigat titlul.

"Eu sper că voi veţi rămâne acasă sau veţi ieşi în faţa caselor voastre dacă vreţi, dar nu mai mult", s-a adresat tehnicianul german suporterilor, la postul de televiziune Sky Sports.

Maşinile au defilat pe străzi într-un sunet asurzitor de claxoane.

În centrul oraşului Liverpool, primăria şi celebra Saint-George's Hall, clădire administrativă construită în 1854, au fost luminate în culorile clubului.

FC Liverpool a devenit campioană a Angliei la fotbal în urma eşecului suferit de principala sa contracandidată la titlu, Manchester City, pe terenul formaţiei Chelsea Londra (scor 1-2), joi seara, în cadrul etapei a 31-a din Premier League.

Cu un avans de 23 de puncte faţă de Manchester City înaintea ultimelor şapte etape ale sezonului, Liverpool a dominat actuala ediţie a primei ligi engleze, cucerind al 19-lea titlu din istoria grupării de pe Anfield.

×
Subiecte în articol: liverpool premier league