x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Thierry Henry, noul antrenor al lui AS Monaco

Thierry Henry, noul antrenor al lui AS Monaco

13 Oct 2018   •   17:00
Thierry Henry, noul antrenor al lui AS Monaco

Thierry Henry este noul antrenor al echipei de fotbal AS Monaco, cu care a semnat până în iunie 2021, a anunţat sâmbătă clubul din Ligue 1, la care fostul mare fotbalist francez a jucat între 1993 şi 1998. 

Thierry Henry, care are 41 de ani, se va ocupa începând de luni de pregătirea echipei, a precizat gruparea din Principat, aflată pe locul 18 în Ligue 1 după nouă etape. 

Henry, până acum antrenor secund la naţionala Belgiei, va fi la prima experienţă ca antrenor principal. Campion mondial şi european cu naţionala Franţei, el a mai jucat la Juventus Torino, Arsenal, FC Barcelona şi New York Red Bulls. 

Monaco, vicecampioana ediţiei trecute, l-a demis joi pe tehnicianul portughez Leonardo Jardim, care câştigase titlul în 2017 cu formaţia monegască. 

Jardim, sosit la Monaco în vara anului 2014, a reuşit să ducă echipa în semifinalele Ligii Campionilor în ediţia 2016/2017, sezon în care s-a remarcat Kylian Mbappe, transferat între timp la PSG pentru 180 milioane euro. Concedierea lui Jardim intervine după ce monegascii au pierdut ultimele patru meciuri din toate competiţiile. 
AGERPRES 

×
Subiecte în articol: thierry henry