x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Tragere la sorţi: CFR, în grupă cu Bayern, Roma şi Basel

Tragere la sorţi: CFR, în grupă cu Bayern, Roma şi Basel

de Mihai Igirosanu    |    26 Aug 2010   •   00:00
Tragere la sorţi: CFR, în grupă cu Bayern, Roma şi Basel
Sursa foto: /Intact Images

Sorţii au hărăzit pentru campioana României o grupă cu finalista de anul trecut a Ligii Campionilor, Bayern München, cu AS Roma, echipă cu care s-a mai confruntat şi în urmă cu două ediţii, şi cu campioana en-titre a Elveţiei, FC Basel.

"Avem o grupă dificilă, dar se anunţă partide frumoase. Sunt echipe importante, întâlnim finalista de anul trecut, apoi Roma, pe care voi o cunoaşteţi poate mai bine decât mine. Sunt aproape sigur că ne vom califica. Mă bucur că avem totuşi un adversar din Italia. Mi-ar fi plăcut mai mult să jucăm cu Inter, campioana Europei. E o grupă dificilă, în care vom încerca să facem puncte. Măcar s-a împlinit dorinţa domnului Paszkany, care şi-a dorit mult să jucăm cu Bayern", a declarat, după tragerea la sorţi de la Monte Carlo, antrenorul CFR-ului, italianul Andrea Mandorlini. Claudio Ranieri, actualul antrenor al fostei adversare a clujenilor, AS Roma, a îndemnat la precauţie: "Trebuie să fim cu picioarele pe pământ. Putea fi mai rău, dacă ne gândim la faptul că AC Milan a nimerit într-o grupă cu echipe de mare tradiţie, dar nici grupa noastră nu e simplă. Basel ne-a creat clipe grele acum un an, am avut două meciuri proaste cu ei. Bayern este finalista ultimei ediţii, iar CFR Cluj e campioana României".

Bayern München
Principala favorită la câştigarea grupei, finalista de anul trecut a competiţiei are ambiţia de a se revanşa în acest sezon după finala pierdută fără drept de apel în faţa Interului. Trupa antrenată de olandezul Louis Van Gaal are în palmares trei Cupe ale Campionilor Europeni (1974, 1975 şi 1976) şi o Ligă a Campionilor (2001). Lotul germanilor cuprinde nume de răsunet în fotbalul mondial, Ribery, Robben, Klose, Lahm sau Schweinsteiger fiind printre cei mai periculoşi oameni ai lui Van Gaal.

As Roma
După ce a traversat momente grele din punct de vedere financiar în sezonul trecut, echipa din Cetatea Eternă pare să-şi fi revenit şi, cu un Totti mai ambiţios ca niciodată, atacă pe toate fronturile. În lotul Romei se regăsesc şi trei fotbalişti români, internaţionalul Bogdan Lobonţ, Adrian Piţ şi tânărul portar Alex Pena. CFR Cluj s-a întâlnit cu AS Roma şi în urmă cu doi ani, în grupele competiţiei, ardelenii impunându-se surprinzător pe Olimpico, 2-1, dar cedând la Cluj, 1-3. Roma a terminat sezonul trecut pe locul doi în Serie A, după Inter.

Fc Basel
Elveţienii s-au calificat în grupe după o dublă victorie obţinută în play-off împotriva moldovenilor de la Şerif Tiraspol, 1-0 pe teren propriu şi 3-0 în Moldova. Campioana Elveţiei reprezintă unul dintre cele mai titrate cluburi din Ţara Cantoanelor, având 13 titluri de campioană. Marea vedetă a celor de la Basel este atacantul Alexander Frei, care a marcat 18 goluri în 21 de partide disputate în sezonul trecut. Basel este o multinaţională, cu 11 străini, trei argentinieni, un turc, un irlandez, un australian, un suedez, un ghanez, un camerunez, un german şi un zambian.

Program Grupa E
Etapa 1(15 septembrie):
Bayern - AS Roma
CFR CLUJ - FC Basel

Etapa 2 (28 septembrie):
FC Basel - Bayern
AS Roma - CFR CLUJ

Etapa 3 (19 octombrie):
AS Roma - FC Basel
Bayern - CFR CLUJ

Etapa 4 (3 noiembrie):
CFR CLUJ - Bayern
FC Basel - AS Roma

Etapa 5 (23 noiembrie):
AS Roma - Bayern
FC Basel - CFR CLUJ

Etapa 6 (8 decembrie):
CFR CLUJ - AS Roma
Bayern - FC Basel


Componenţa grupelor Ligii Campionilor:


Grupa A:
Inter Milano, Werder Bremen, Tottenham, Twente

Grupa B:
Olympique Lyon, Benfica Lisabona, Schalke, Hapoel Tel-Aviv

Grupa C:
Manchester United, Valencia, Glasgow Rangers, Bursaspor

Grupa D:
FC Barcelona, Panathinaikos, FC Copenhaga, Rubin Kazan

Grupa E:
Bayern Munchen, AS Roma, FC Basel, CFR Cluj

Grupa F:
Chelsea, Olympique Marseille, Spartak Moscova, MSK Zilina

Grupa G:
AC Milan, Real Madrid, Ajax Amsterdam, Auxerre

Grupa H:
Arsenal, Şahtior Doneţk, Sporting Braga, Partizan Belgrad
×
Subiecte în articol: Liga campionilor