x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Trei persoane care ar fi participat la jaful asupra ziariştilor portughezi şi spanioli au fost arestate

Trei persoane care ar fi participat la jaful asupra ziariştilor portughezi şi spanioli au fost arestate

10 Iun 2010   •   00:00
Trei persoane care ar fi participat la jaful asupra ziariştilor portughezi şi spanioli au fost arestate
Sursa foto: /Reuters

Poliţia sud-africană a anunţat, joi, că a arestat trei persoane, bănuite că ar a fi comis un jaf armat asupra a doi jurnalişti portughezi şi a unui ziarist spaniol, în apropiere de Johannesburg, informează AFP. "În noaptea de 9 spre 10 iunie, poliţia locală a arestat trei persoane", se arată într-un comunicat, care precizează că suspecţii vor compărea în faţa justiţiei în 48 de ore. O parte dintre obiectele furate, bani, acte şi aparate foto, au fost recuperate.

Persoane înarmate au descins, miercuri, la ora locală 04.00, într-o reşedinţă de lux din Magaliesburg, localitate situată la nord-vest de Johannesburg, în timp ce jurnaliştii dormeau. Un ziarist portughez s-a trezit cu o armă îndreptată asupra sa şi i s-a pus un căluş în gură, în timp ce atacatorii îi furau lucrurile.

"Este deplorabil că vizitatorii noştri au avut parte de o asemenea experienţă şi sper că reacţia rapidă a poliţiei le va raduce încrederea şi le va permite să profite de restul sejurului lor. Ţin să le spun din nou reprezentanţilor mass-media că poliţia din această ţară este hotărâtă să creeze un mediu sigur pentru Mondialul de fotbal", a declarat şeful poliţiei, Bheki Cele, într-un comunicat.

Cu ocazia Cupei Mondiale de fotbal, peste 300.000 de turişti străini sunt aşteptaţi în Africa de Sud, o ţară cu o rată înaltă a criminalităţii.

Africa de Sud a investit circa 130.000 de euro pentru consolidarea dispozitivului de securitate şi a recrutat încă 44.000 de agenţi, ducând efectivul la peste 180.000 de persoane.

×
Subiecte în articol: sport