x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Tricolorii mici, urmăriți de ghinion

Tricolorii mici, urmăriți de ghinion

de Adi Munteanu    |    21 Noi 2019   •   09:25
Tricolorii mici, urmăriți de ghinion

Naționala mică a terminat la egalitate în deplasarea din Irlanda de Nord deși a dominat categoric disputa. Din păcate, ne-au fost refuzate două lovituri de pedeapsă pentru faulturi evidente, dar s-au ratat și foarte multe ocazii foarte clare. Singurul moment în care am avut emoții a fost în repriza a doua la o ieșire greșită a portarului Vlad. În rest, partida a fost la discreția echipei noastre, susținută puternic din tribune de peste 1.500 de români, astfel încât jucătorii au declarat la final că au avut impresia că au jucat la Voluntari sau Ploiești, nu în Irlanda de Nord.

 

Tineretul” continuă parcursul foarte bun din această campanie de calificare pentru europeanul de peste doi ani. După partida de la Voluntari, unde am învins Finlanda cu 4-1 în urma unei prestații de excepție a lui Mihăilă, a urmat deplasarea în Irlanda de Nord. Din păcate, deși am fost superiori britanicilor, meciul s-a terminat la egalitate, 0-0. La finalul disputei, atât jucătorii noștri, cât și antrenorul Mirel Rădoi, au dat vina pe starea proastă a terenului, cu multe denivelări, care a făcut ca tricolorii, mult mai tehnici, să nu aibă un bun control asupra mingii. Mihăilă și Moruțan spuneau după meci că „ne sărea mingea din fața piciorului”.

În orice caz, echipa este în grafic, suntem pe locul secund în grupă și avem cel mai bun parcurs dintre echipele de pe locul 2 din celelalte grupe. Vor urma în primăvară două meciuri importante: cu Danemarca, acasă, și cu Ucraina, în deplasare.

Îmbucurător este că schimbul de generații s-a făcut din mers fără să se schimbe stilul de joc, unul în viteză și spectaculos. S-a creat un nucleu de jucători care se găsesc foarte bine pe teren, colaborează și se vede mult entuziasm.

Pregătire pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

Naționala mică este calificată și la Olimpiada de anul viitor și contează foarte mult omogenitatea lotului. Actualilor jucători din lotul U21 li se vor adăuga și câțiva care au făcut deja pasul către naționala mare (Ianis Hagi, Răzvan Marin, Florinel Coman sau Pușcaș), care, deși nu mai sunt eligibili pentru naționala mică, sunt eligibili pentru lotul olimpic.

În principiu, formația-standard pe care o folosește Mirel Rădoi este următoarea: Vlad (Aioanei) – Vlădoiu, Pașcanu, Chindriș, Grigore – Oaidă, Marin, Moruțan – Man, Petre,  Mihăilă. Din păcate, pentru următorul meci, Chindriș va fi suspendat în urma cartonașului roșu încasat în Irlanda de Nord.

×