x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international UEFA cere Belgiei să decidă dacă Antwerp sau Gent va fi adversara echipei FC Viitorul în Europa League

UEFA cere Belgiei să decidă dacă Antwerp sau Gent va fi adversara echipei FC Viitorul în Europa League

02 Iul 2019   •   17:38
UEFA cere Belgiei să decidă dacă Antwerp sau Gent va fi adversara echipei FC Viitorul în Europa League

UEFA solicită Belgiei să decidă dacă Antwerp sau Gent va fi adversara echipei FC Viitorul în turul 2 preliminar al Europa League, având în vedere că locurile din cupele europene ar putea fi altfel repartizate în cazul în care Mechelen, câştigătoarea Cupei Belgiei, va fi sancţionată pentru trucarea de meciuri.

Pierre Francois, directorul general al Pro League (Liga Profesionistă de Fotbal din Belgia), a anunţat, marţi, în ziarul Het Laatste Nieuws, că Belgia ar putea pierde al cincilea loc de cupe europene dacă o decizie în cazul de corupţie nu va fi luată până la 11 iulie.

Tribunalul belgian de arbitraj pentru sport (CBAS) are pe rol în acest moment meciul KV Mechelen - Waasland-Beveren, suspectat că a fost trucat. În cazul în care CBAS va confirma condamnarea grupării Mechelen în această afacere de corupţie, atunci Antwerp va juca în turul 3 preliminar al Europa League, iar Viitorul va întâlni pe Gent, care a încheiat pe locul 5 campionatul Belgiei.

"UEFA vrea să cunoască identitatea clubului care o va întâlni pe Viitorul. Dacă decizia va fi luată până atunci, Antwerp va juca împotriva românilor şi Gent va rămâne pe dinafară. Dacă CBAS va confirma sancţionarea clubului Mechelen după 11 iulie, Mechelen nu va fi autorizată să participe la competiţie. Standard Liege va putea lua atunci locul lui Mechelen, dar locul pentru turul 3 preliminar (atribuit iniţial echipei din Liege - n. r.) va fi pierdut", a spus Pierre Francois.

Campionatul Belgiei va începe pe 27 iulie, iar în acest moment nu este clar nici dacă Mechelen, care în sezonul trecut a obţinut promovarea, se va mai număra printre echipele de primă divizie.

Potrivit site-ului 7sur7.be, decizia CBAS este aşteptată cel mai târziu pe 15 iulie.

Tragerea la sorţi de la Nyon a decis că FC Viitorul Constanţa o va înfrunta pe Royal Antwerp, antrenată de fostul internaţional român Ladislau Boloni, în turul al doilea preliminar al Europa League. Prima manşă va avea loc în Belgia, pe 25 iulie, iar manşa secundă se va juca la Ovidiu, pe 1 august. AGERPRES

×
Subiecte în articol: viitorul constanta