x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international UEFA propune excluderea echipei Manchester City din Liga Campionilor

UEFA propune excluderea echipei Manchester City din Liga Campionilor

14 Mai 2019   •   16:00
UEFA propune excluderea echipei Manchester City din Liga Campionilor

Uniunea europeană de fotbal (UEFA) urmează să recomande excluderea clubului englez Manchester City din Liga Campionilor, ca urmare a încălcărilor regulamentului fair play-ului financiar, a anunţat luni cotidianul american New York Times pe site-ul său.
Conform publicaţiei newyorkeze, UEFA vrea să excludă pentru un sezon dubla campioană en titre a Angliei din principala competiţie continentală, pe care City nu a câştigat-o niciodată.
Decizia forului fotbalistic european ar putea fi anunţată în cursul acestei săptămâni, adaugă New York Times, precizând că nu este clar deocamdată dacă această suspendare, în cazul în care va fi decisă, va intra în vigoare în sezonul următor (2019-2020) sau în 2020-2021.
Ziarul american, citează fără să le numească "persoane apropiate de acest dosar", indicând că UEFA va sancţiona clubul Manchester City, deţinut din 2008 de un membru al familiei conducătoare din Abu Dhabi, pentru că a făcut declaraţii eronate în cursul unei anchete precedente şi pentru că a supraevaluat contractele de sponsorizare.
Manchester City face obiectul unei noi anchete a UEFA pentru "mai multe presupuse încălcări" ale regulamentului fair play-ului financiar (FPF), de la începutul lunii martie.
Conducerea Premier League, forul care gestionează campionatul de fotbal al Angliei, a anunţat la rândul său că va ancheta finanţele lui Manchester City.
Gruparea engleză este, alături de Paris Saint-Germain, unul dintre cluburile arătate cu degetul de Football Leaks, care a dezvăluit că Abu Dhabi a adus 2,7 miliarde de euro la Manchester City în ultimii şapte ani, în special prin contracte de sponsorizare supraevaluate.
Manchester City a primit deja o amendă de 60 milioane euro în 2014 (din care 20 milioane ferme) pentru încălcarea regulilor FPF. Clubul englez a fost obligat, totodată, să alinieze doar 21 de jucători în ediţia următoare a Ligii Campionilor, faţă de 25, cât prevede regulamentul competiţiei.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: manchester city