x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international UEFA va sancţiona nouă cluburi pentru nerespectarea fair-play-ului financiar

UEFA va sancţiona nouă cluburi pentru nerespectarea fair-play-ului financiar

03 Mai 2014   •   13:37
UEFA va sancţiona nouă cluburi pentru nerespectarea fair-play-ului financiar

UEFA va sancţiona nouă cluburi pentru nerespectarea regulamentului fair-play-ului financiar, a anunţat sâmbătă un purtător de cuvânt al forului fotbalistic european, fără a indica numele acestor grupări, care sunt în continuare anchetate.

"În urma perioadei în care Camera de instrucţie a Instanţei de control financiar a cluburilor a supravegheat respectarea de către cluburi a regulamentului fair-play-ului financiar, UEFA confirmă că din cele 237 de echipe participante în sezonul 2013/14 al cupelor europene, 76 au fost somate să ofere informaţii suplimentare. Din acest grup, analiza este încheiată în cazul a 67 de cluburi şi continuă doar în cazul celorlalte nouă", a explicat UEFA într-un comunicat pe site-ul său.

Un purtător de cuvânt UEFA a confirmat pentru AFP că doar aceste nouă cluburi vor face obiectul unor sancţiuni.

UEFA nu precizează numele cluburilor care sunt în continuare anchetate, dar adaugă în comunicatul său că "informaţii mai ample vor fi oferite odată ce acest proces va fi încheiat".

Conform mai multor surse, Paris Saint-Germain şi Manchester City ar fi printre aceste nouă grupări.

Camera de instrucţie, care a cercetat conturile cluburilor, poate să dicteze sancţiuni sau să încheie înţelegeri pe cale amiabilă.

Cazurile cele mai grave sau cele în care cluburile au respins o propunere de înţelegere pe cale amiabilă, vor fi trimise în faţa camerei de judecată, care trebuie să se pronunţe în luna iunie.

Graţie fair-play-ului financiar, UEFA urmăreşte însănătoşirea finanţelor cluburilor din elita europeană, ale căror pierderi au atins până la 1,7 miliarde de euro în 2011.

Fair-play-ul financiar nu vizează toate cluburile din Europa, ci doar pe cele calificate în cupele europene.

×
Subiecte în articol: uefa cluburi