x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Un fotbalist al Barcelonei, obligat să returneze peste 2,1 milioane euro fiscului spaniol

Un fotbalist al Barcelonei, obligat să returneze peste 2,1 milioane euro fiscului spaniol

10 Iul 2019   •   12:33
Un fotbalist al Barcelonei, obligat să returneze peste 2,1 milioane euro fiscului spaniol

Gerard Pique, jucătorul echipei spaniole de fotbal FC Barcelona, va trebui să returneze peste 2,1 milioane euro fiscului spaniol, după confirmarea condamnării sale pentru fraudă fiscală legat de drepturile sale de imagine, au anunţat, miercuri, surse judiciare, citate de AFP.
Conform deciziei din 13 mai, înaltul tribunal de Audienţă naţională a respins recursul înaintat de fostul internaţional spaniol împotriva condamnării sale din 2016 de către un tribunal administrativ la rambursarea a aproximativ 1,5 milioane euro restanţe la plata impozitelor şi la achitarea unei amenzi de peste 600.000 euro.
Tribunalul a decis atunci că Gerard Pique a "simulat" cedarea drepturilor de imagine către societatea sa Kerad Project, pentru a plăti mai puţine impozite pentru anii 2008, 2009 şi 2010.
"Omisiunea de declarare în Spania a acestor venituri a fost, cel puţin, voluntară sau neglijentă", a subliniat, la rândul ei, Audienţa naţională în decizia sa din luna mai.
Gerard Pique, câştigător al Cupei Mondiale din 2010 şi al Campionatului European din 2012 cu naţionala Spaniei, mai are dreptul la un ultim recurs în faţa Curţii Supreme.
Această decizie intervine la mai puţin de o lună de la prezentarea vedetei columbiene Shakira în faţa unui judecător din nord-estul Spaniei, ţară în care justiţia o suspectează că nu a plătit impozite în valoare de 14,5 milioane de euro între 2012 şi 2014.
Procuratura o acuză pe cântăreaţă şi pe unul dintre consilierii săi de şase infracţiuni de fraudă fiscală, în valoare de 14,5 milioane de euro în 2012, 2013 şi 2014.
Potrivit acuzării, Shakira trăia în Spania din 2011, anul în care relaţia ei cu fundaşul echipei FC Barcelona Gerard Pique a devenit publică, însă şi-a păstrat rezidenţa fiscală în Bahamas până în 2015.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: barcelona