x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Un fotbalist din legendara națională a Croației își vinde medialia de bronz de la Campionatul Mondial din 1998

Un fotbalist din legendara națională a Croației își vinde medialia de bronz de la Campionatul Mondial din 1998

20 Noi 2018   •   21:47
Un fotbalist din legendara națională a Croației își vinde medialia de bronz de la Campionatul Mondial din 1998

Un fotbalist croat, a cărui identitate nu este cunoscută deocamdată, își vinde medalia de bronz câştigată cu naţionala de fotbal a ţării sale la Cupa Mondială din 1998.

"Există doar 30 de exemplare ale acestei medalii. Este foarte rară", sună descrierea acestui obiect pe site-ul The Saleroom, conform Agerpres.

Medalia va fi scoasă la licitație luna viitoare, iar valoarea acesteia este de 7.500 de euro.

"Nu-mi vine să cred că unul din jucătorii mei a putut scoate la vânzare această medalie. Toţi o duc bine", a reacţionat emblematicul selecţioner de atunci, Miroslav "Ciro" Blazevic.

"Poate că a fost furată (...) dar el nu va rămâne anonim, astfel de lucruri ies întotdeauna la iveală", a adăugat antrenorul de 83 de ani.

Jucătorii din naționala Croației din 1998 sunt considerați și până astăzi eroi naționali. Aceasta a fost cea mai mare performanță a țării până la finala pierdută cu Franța de anul acesta.

Federația croată de fotbal spune că "medaliile sunt proprietatea privată a unor persoane care pot face cu ele ce vor". Ea a refuzat să se pronunţe asupra autenticităţii medaliei.

"Cineva are probleme grave ca să vândă această medalie", a comentat medicul naţionalei, Boris Nemec. El a adăugat că nu şi-ar vinde medalia "pentru nimic în lume".

 

×
Subiecte în articol: fotbal croatia cm 1998