x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Un sindicat al fotbaliştilor brazilieni a dat FIFA în judecată. Forul mondial ar putea modifica orele de disputare ale meciurilor de la CM

Un sindicat al fotbaliştilor brazilieni a dat FIFA în judecată. Forul mondial ar putea modifica orele de disputare ale meciurilor de la CM

20 Mai 2014   •   10:31
Un sindicat al fotbaliştilor brazilieni a dat FIFA în judecată. Forul mondial ar putea modifica orele de disputare ale meciurilor de la CM

Sindicatul fotbaliştilor din Brazilia a acţionat în justiţie FIFA, solicitând ca meciurile de la Cupa Mondială 2014 să nu se dispute la orele în care temperaturile sunt foarte ridicate.

Concret, sindicatul doreşte ca partidele turneului final să nu se joace între orele locale 13.00 şi 15.00, în oraşele Salvador, Recife, Fortaleza, Natal, Manaus, Brasilia şi Cuiaba, locaţii în care temperaturile trec cu uşurinţă de 30 grade Celsius, însoţite, în majoritatea cazurilor, de o umiditate ridicată.

Sindicatul susţine că a realizat un studiu care pune în evidenţă faptul că temperaturile ridicate pot cauza "leziuni neurologice" care pot conduce la comă sau chiar moartea fotbalistului, conform unui comunicat.

Conform sindicatului, hidratarea jucătorilor pe durata partidelor "va atenua problema temperaturii, însă nu este suficient".

Anterior, FIFA a anunţat că vor exista pauze pentru hidratare, câte una pe repriză, la meciurile de la Cupa Mondială, de fiecare dată când temperaturile vor depăşi 32 de grade Celsius.

Totodată, s-a decis modificarea orelor de disputare ale unor partide din oraşul Manaus, capitala statului Amazon, în care temperaturile sunt mereu ridicate şi există multă umiditate.

Dacă acţiunea Fenapaf va avea succes, FIFA va fi obligată să schimbe orele de disputare în cazul a 19 meciuri programate înainte de ora 17.00 în oraşele vizate.

Printre partidele care vor fi afectate se numără Brazilia - Mexic, Germania - Ghana (Fortaleza) Italia - Uruguay (Natal), SUA - Germania (Recife). Spania - Olanda, Germania - Portugalia, Elveţia - Franţa (Salvador) sau Portugalia - Ghana (Brasilia), precum şi două meciuri din optimi şi unul din sferturile de finală.

×