x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Va fi spectacol

Va fi spectacol

de Delia Gomoescu    |    16 Iun 2006   •   00:00
Va fi spectacol

Argentina si Olanda vor sa rezolve ecuatia calificarii in optimi inca dinaintea duelului direct, care se va disputa miercurea viitoare. Ambele au insa de infruntat adversare periculoase. In asteptarea marii confruntari cu Olanda, care va avea loc saptamana viitoare, Argentina joaca azi impotriva Serbiei, in al doilea meci al grupei C. Antrenorul Jose Pekerman va conta pe vivacitatea, tehnica si simtul golului aratate de "piticii" sai, Javier Saviola (1,69), Carlos Tevez (1,68) si Rodrigo Palacio (1,75), impotriva uriasilor aparatori sarbi. Din cei sase atacanti "celesti" doar Crespo si Julio Cruz depasesc 1,80 metri. "Fizic, adversarii nostri sunt foarte puternici, dar noi trebuie sa ne impunem jocul", a spus Saviola, autorul unui gol in prima partida din grupa, castigata de sud-americani cu 2-1 in fata Coastei de Fildes.

SCHIMBARE. Tehnicianul argentinian nu-l va avea in continuare la dispozitie pe Lionel Messi, tanara vedeta a Barcelonei nefiind refacuta complet dupa o accidentare. In schimb, Carlos Tevez, care a avut si ceva probleme medicale, se pare ca va fi apt de joc. Totusi, fata de echipa care a jucat impotriva Coastei de Fildes va avea loc o singura modificare: Luis Gonzalez ii va lua locul lui Esteban Cambiasso, Pekerman urmarind sa imbunatateasca circulatia balonului. In ceea ce-i priveste pe suporterii "celestilor", multi sunt disperati sa obtina un bilet la meciul de azi de la Gelsenkirchen. In schimbul tichetelor, fanii ofera euro si "alfajores", un fel de bomboane sud-americane.

NERVOSI. Argentinienii intalnesc astazi o echipa aflata in plina criza de nervi. Dupa esecul din partida cu Olanda si vestea indisponibilitatii lui Nemanja Vidici pe toata durata turneului final, sarbii par sa fi cedat psihic. Potrivit presei de la Belgrad, Dejan Stankovici si Danijel Ljuboja s-ar fi luat la bataie la antrenamentul de miercuri. "A fost doar un schimb de replici inofensive si atat", a tinut insa sa precizeze Ljuboja.

OLANDA NU VREA SA RISTE
Olandezii vor sa-si asigure biletele pentru optimile de finala invingand azi Coasta de Fildes, in al doilea meci din grupa C. "Jucam pentru cele trei puncte, care ar fi sinonime cu calificarea. Chiar n-am nici un chef sa fim obligati sa invingem Argentina in ultimul meci. Ar fi un risc prea mare", a anuntat fundasul Giovanni van Bronckhorst. La randul sau, ivorianul Kalou, bun cunoscator al fotbalului batav, a raspuns raspicat: "Nu suntem catusi de putin complexati pentru faptul ca am pierdut meciul de debut. Suntem gata sa-i batem pe olandezi". Totodata, partida de azi va constitui prilej de duel intre doua dintre vedetele lui Chelsea, Robben si Drogba.

×
Subiecte în articol: mondial 2006