x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international "Vamos a Kiev". Spania îşi va apăra titlul după ce a trecut de Portugalia, după loteria penalty-urilor, în semifinalele Euro 2012

"Vamos a Kiev". Spania îşi va apăra titlul după ce a trecut de Portugalia, după loteria penalty-urilor, în semifinalele Euro 2012

27 Iun 2012   •   21:00
"Vamos a Kiev". Spania îşi va apăra titlul după ce a trecut de Portugalia, după loteria penalty-urilor, în semifinalele Euro 2012

Portugalia - Spania, semifinala iberica de la Euro 2012, a fost unul dintre cele mai reusite exemple pentru iubitorii zicalei cu pomul laudat si cu sacul, doar dramatismul deciziei la loviturile de departajare reusind sa mai estompeze din aceasta impresie.

Cu siguranta, dupa prestatia de miercuri, campioana mondiala si europeana si-a subtiat binisor patura sustinatorilor, posesia superioara, concretizata intr-un catenaccio atipic, ce-i drept, neputand estompa faptul ca Spania a tras primul sut pe poarta de-abia in minutul 68.

De partea cealalta, Portugalia a jucat onest si cam atat. Iar atunci cand a avut cu adevarat sansa de a pune in pericol buturile lui Casillas a platit tribut unei nonsalante demne de o cauza mai buna, marca Ronaldo, care si-a batut joc de doua lovituri favorabile si de un contraatac devastator, care putea deveni si decisiv.

In prelungiri, Spania a parut ceva mai hotarata, Iniesta, mai ales, si Pedro semnand ocaziile care ar fi putut evita loteria penalty-urilor.

Acolo unde, desi a ratat prin Xabi Alonso prima lovitura, aidoma Italiei in sfertul cu Anglia, Spania s-a impus cu 4-2, dupa ce Moutinho si Bruno Alves si-au trecut numele pe lista ratangiilor de la punctul cu var.

×
Subiecte în articol: Spania Portugalia semifinale euro 2012