x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Victoraş Iacob: "Situaţia de la Iraklis este similară cu cea de la Timişoara".

Victoraş Iacob: "Situaţia de la Iraklis este similară cu cea de la Timişoara".

17 Iun 2011   •   13:24
Victoraş Iacob: "Situaţia de la Iraklis este similară cu cea de la Timişoara".

Atacantul roman al echipei Iraklis Salonic, Victoras Iacob, a comparat situatia de la gruparea elena, retrogradata de federatia greaca din cauza falsificarii unor documente contabile, cu cea de la Timisoara, care nu a primit licenta pentru sezonul viitor.

Fotbalistul roman spune ca nu se gandeste deocamdata sa revina la o echipa din Liga 1: "Situatia mea la Iraklis este similara cu cea de la Timisoara. Echipa e inca retrogradata, dar se asteapta o decizie in urmatoarele zile daca echipa va ramane sau nu in prima liga. Sunt momente mai putin placute, dar pe care le consider normale. In momentul de fata nu ma gandesc sa revin in Romania pentru ca mai am doi ani de contract in Grecia si important e sa vad ce se intampla cu echipa. Oricum, daca voi pleca, tot Grecia ramane prima optiune".

Federatia Greaca de Fotbal a anuntat la inceputul lunii iunie ca a respins apelul lui Iraklis Salonic, retrogradata in a doua liga de Comisia de Disciplina a forului, pentru "falsificarea unor documente contabile". Potrivit federatiei, clubul Iraklis, la care sunt legitimati romanii Bogdan Mara si Victoras Iacob, se face vinovat ca a falsificat documente contabile pentru a achizitiona sase jucatori, in luna ianuarie. Ca urmare a acestui fapt, toate rezultatele echipei din Salonic au fost anulate si formatia a ajuns pe ultimul loc, fara nici un punct. Transferurile in cauza au fost anulate, iar Iraklis va mai trebui sa plateasca o amenda de 50.000 de euro.

Vicecampioana Romaniei, FC Timisoara, nu a primit licenta pentru a evolua in sezonul 2011/2012 al Ligii 1, in aceeasi situatie fiind si Gloria Bistrita (locul 14 la finalul sezonului), dar si FC Bihor, care a obtinut pe teren promovarea din Liga 2. Cele trei formatii nu au primit licenta dupa ce directorul de licentiere al FRF, Viorel Duru, a facut apel la decizia Comisiei pentru Acordarea Licentei Cluburilor.

Referitor la posibilitatea ca fosta sa echipa, Steaua, sa nu mai evolueze in Liga 1 pe stadionul din Bulevardul Ghencea, Iacob, prezent pe Aeroportul Henri Coanda, a spus ca formatia "ros-albastra" a fost mereu asociata cu aceasta arena. "Eu intotdeauna am vazut Steaua in Ghencea, sper sa ramana aceeasi Steaua. Nu si-ar pierde din identitate, dar Steaua a fost mereu asociata cu stadionul Ghencea. Lui Roni Levi nu pot sa ii urez decat sa stea cat mai mult pe banca si sa aiba succes cu Steaua. Sper sa o duca acolo unde ii e locul, sa castige campionatul. Fiecare antrenor are teoria lui si important e sa se muleze pe cea a Stelei", a mai spus Iacob.

×