x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international VIDEO Santiago Bernabeu va fi renovat. Proiectul costă 400 de milioane de euro

VIDEO Santiago Bernabeu va fi renovat. Proiectul costă 400 de milioane de euro

19 Oct 2016   •   20:30
VIDEO Santiago Bernabeu va fi renovat. Proiectul costă  400 de milioane de euro
Sursa foto: wikipedia

Consiliul Local din Madrid a aprobat marţi, 11 octombrie, planul de modernizare a stadionului „ Santiago Bernabeu ”, pe care formaţia Real Madrid îşi dispută meciurile de pe teren propriu, iar lucrările vor costa aproximativ 400 de milioane de euro.

Conform acestui acord, Real are permisiunea de mări înălțimea arenei, în schimbul unui sector al stadionului care se va transforma într-o grădină publică de 6.000 metri pătrați, iar birourile clubului vor fi transferate la baza de pregătire Valdebebas.

„Va fi o transformare spectaculoasă a stadionului „Santiago Bernabeu“, una dintre imaginile emblematice ale orașului nostru, pe care îl vom transforma într-unul dintre cele mai bune stadioane din lume”, a declarat Florentino Perez, citat de inforoes.com.

Potrivit cotidianului spaniol „AS“, lucrările vor începe în vara anului următor şi vor dura aproximativ doi ani şi jumătate, iar capacitatea arenei nu va suferi modificări substanţiale. Vor fi schimbate lojele VIP şi faţada, iar stadionul va avea un acoperiş retractabil și o anvelopă exterioară.

Finanţarea proiectului va fi asigurată de un fond de investiții din Emiratele Arabe Unite care este deţinut de compania de petrol şi gaze Cepsa, care va primi drepturi publicitare. 

Mai multe detalii găsiţi pe sursa menţionată anterior. 

×