x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Violenţe la Barcelona soldate cu 90 de răniţi! - video.

Violenţe la Barcelona soldate cu 90 de răniţi! - video.

29 Mai 2011   •   09:20
Violenţe la Barcelona soldate cu 90 de răniţi! - video.

Imediat dupa fluierul final al ungurului Viktor Kassai, zeci de mii de oameni au invadat strazile din jurul Pietei Catalunya din Barcelona pentru a sarbatori victoria echipei lui Pep Guardiola asupra lui Manchester United in finala Ligii Campionilor.

Manifestarile de bucurie au degenerat, insa, foarte repede in confruntari violente intre suporterii catalani si fortele de ordine. Au urmat momente de haos si confuzie in momentul in care fanii Barçei au inceput sa arunce cu sticle si pietre in politistii veniti pentru a mentine ordinea, iar oamenii legii au folosit gloante de cauciuc si spray-uri lacrimogene impotriva multimii dezlantuite. De asemenea, suporterii violenti au devastat cateva magazine si terase din zona.

In urma incaierarilor, 90 de persoane au fost ranite, doua dintre acestea, intre care si un politist, fiind transportate la spital in stare grava. Alte cateva zeci de fani au fost arestati.

Mai multi fani ai Barcelonei s-au refugiat printre cele cateva sute de protestatari care continua sa ocupe piata centrala a orasului pentru a cere reforme economice. Fortele de ordine au incercat sa goleasca piata in cursul zilei de ieri, iar aproximativ 100 de oameni au fost raniti in timpul ciocnirilor violente.

×