x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Visul lui Maradona

Visul lui Maradona

de Vicentiu Neagoe    |    15 Feb 2012   •   21:00
Visul lui Maradona

Argentinianul Diego Maradona(foto) a declarat ca visul sau este sa an­tre­ne­ze echipa Napoli, insa sunt putine sanse ca acesta sa se realizeze deoa­re­ce fiscul italian il face sa se simta 'ca un tradator'. 'De fiecare data cand re­vin am o senzatie oribila. Fiscul ma face sa ma simt ca un tradator. Eu nu am nimic de a face cu acea datorie.

Eu sunt victima, nu vinovatul. In Italia am devenit un simbol al evaziunii fiscale. Este nedrept. Vreau sa revin in fotbalul Italian, iar visul meu este sa antrenez pe Napoli', a declarat 'Pibe d’oro'. Curtea de Casatie l-a condam­nat, in 2005, pe fostul star al napoletanilor (1984-1991) sa plateasca 37,2 milioane de euro fiscului itali­an. Din aceasta suma, 23,5 milioane de euro reprezinta dobanzi moratorii (do­banzi socotite de la data acordarii moratoriului pana la achitarea datoriilor).

In timpul ultimilor ani petrecuti in Italia, Maradona nu si-a achitat impozitele pe venituri. Maradona a inscris 115 goluri in 259 de partide pentru Napoli, timp de 7 ani, intre 1984-1991. El a creat o adevarata isterie la poalele Vezuviului, majoritatea covarsitoare a baietilor nascuti in acea perioada la Napoli purtand numele de Diego sau Armando, cele doua prenume ale starului ar­gen­ti­n­­ian.

×
Subiecte în articol: fotbal international