x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Wayne Rooney, acuzat că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice, a pledat vinovat

Wayne Rooney, acuzat că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice, a pledat vinovat

18 Sep 2017   •   15:53
Wayne Rooney, acuzat că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice, a pledat vinovat

Fostul atacant al echipei Everton, Wayne Rooney, a pledat vinovat în urma unor acuzaţii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi i s-a interzis să mai conducă pentru doi ani, după ce a fost prins la volanul unui Volkswagen Beetle sub influenţa băuturilor alcoolice, la începutul lunii septembrie, scrie The Independent.

Fostul căpitan englez a primit, de asemenea, o ordonanţă comunitară de 12 luni şi va trebui să efectueze 100 de ore de serviciu în folosul comunităţii.

Fotbalistul în vârstă de 31 de ani a fost oprit de poliţie în jurul orei două dimineaţa pe 1 septembrie, după ce a apărut o fotografie cu el la un bar din Manchester. Poliţia a confirmat luni, la Curtea Supremă a Magistraturii că etilotestul a arătat că Rooney avea 104 miligrame de alcool la fiecare 100 ml de sânge, aproape de trei ori peste limita legală de 35 miligrame.

Rooney, care a părăsit Manchester United pentru a se întoarce la Everton în această vară, a emis o declaraţie imediată către Associated Press pentru a confirma faptul că a acceptat sentinţa şi că îşi cere scuze fanilor pentru cele întâmplate.

“După anunţul de azi al Curţii, vreau să îmi cer scuze public pentru lipsa mea de judecată de neiertat de a conduce după ce băusem peste limita legală. A fost complet greşit. Mi-am cerut deja scuze faţă de familia mea, managerului, preşedintelui şi tuturor de la Everton FC. Acum vreau să-mi cer scuze faţă de toţi fanii şi faţă de toţi cei care m-au urmărit şi m-au sprijinit de-a lungul carierei mele. Bineînţeles că accept sentinţa dată de curte şi sper că pot să fac unele schimbări prin munca în folosul comunităţii.”

×