x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international „Wembley, venim!”

„Wembley, venim!”

de Delia Gomoescu    |    04 Mai 2011   •   20:49
„Wembley, venim!”
Sursa foto: /Reuters

163835-barcelona-abidal-reuters.jpgNici o surpriză în ultimul „el clasico” al sezonului. Realul n-a reuşit decât un 1-1 pe „Camp Nou”, iar Barcelona, învingătoare cu 2-0 în tur, merge la Londra pentru marea finală din 28 mai. Catalanii vor juca pentru a şaptea oară în ultimul act al Ligii Campionilor. Din cele şase finale precedente, Barça a câştigat trei. De bun augur pentru băieţii lui Guardiola este că şi de data aceasta vor evolua pe „Wembley”, arena pe care au câştigat primul lor trofeu în 1992.

La finalul ultimei ciocniri cu Realul, tehnicianul catalan nu a făcut economie de laude la adresa elevilor săi: „Având în vedere prin ce a trebuit să treacă aceşti jucători, este incre­dibil că am ajuns în finală. Le mulţumesc, ceea ce au realizat nu poate fi descris prin cuvinte. Pe Wembley am câştigat prima noastră Cupă a Campionilor, iar acum mergem pentru a cuceri trofeul a patra oară”.

La rândul său, presa catalană exultă după triumful formaţiei blau­gra­na. „Wembley ne aşteaptă!”, a ti­trat cotidianul Sport, notând că fanii de pe Camp Nou au scandat numele lui Eric Abidal, că antrenorul Pep Guardiola plângea şi că preşedintele Sandro Rosell „râdea cu gura până la urechi”. În schimb, madrilenii n-au ezitat să incrimineze din nou arbitrajul, chiar dacă de această dată toţi ju­că­torii au rămas pe teren până la fi­nal, în ciuda „vânătorii” la Leo Messi. „Ne-au anulat un gol al lui Higuain. Am fost furaţi”, s-a plâns căpitanul Casillas.

Semifinale
Marţi
BARCELONA - Real Madrid    1-1 (în tur 2-0)
Pedro ’54 / Marcelo ’64

Ieri
Manchester United – Schalke    (în tur 2-0)
Arbitru: Pedro Proenca (Portugalia)
Finala se va disputa la Londra, pe 28 mai.

×
Subiecte în articol: fotbal international