x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Wuhan: Echipa de fotbal a revenit acasă, după 100 de zile de „stat pe drumuri"

Wuhan: Echipa de fotbal a revenit acasă, după 100 de zile de „stat pe drumuri"

20 Apr 2020   •   22:30
Wuhan: Echipa de fotbal a revenit acasă, după 100 de zile de „stat pe drumuri"
Sursa foto: pixabay.com

Echipa Wuhan Zall, din campionatul Super League din China, a avut parte de o primire emoţionantă, în momentul în care s-a întors acasă, în oraşul în care a izbucnit coronavirusul, după mai mult de trei luni, timp în care a stat departe de zona periculoasă.

Oraşul Wuhan a fost închis în luna ianuarie din cauza noului virus, iar formaţia Zall a stat departe de casă 104 zile.

În acest moment, Wuhan nu mai este considerat un oraş cu zonă de risc, iar formaţia Zall s-a întors, sâmbătă seară, şi a fost întâmpinată de sute de suporteri, care i-au aşteptat pe jucători la gară.

Fotbalişitii, care purtau măşti, au venit cu un tren de mare viteză din Guangzhou, iar fanii i-au aşteptat cu flori şi bannere.

Echipa a primit trei zile libere, iar miercuri formaţia antrenată de spaniolul Jose Gonzalez va relua antrenamentele.

Formaţia Wuhan Zall a avut parte de trei luni intense, a început pregătirile pentru anul 2020 din Super League în zona de sud a oraşului Guangzhou, apoi, la finalul lunii ianuarie, echipa a călătorit spre Malaga, Spania, perioadă în care în Wuhan situaţia era gravă din cauza răspândirii de coronavirus. În martie, când virusul a izbucnit şi în Spania, clubul Zall a vrut să revină în China, acolo unde cazurile erau în scădere, dar oraşul era închis, astfel că echipa a petrecut o perioadă şi în Germania, unde a stat trei săptămâni în carantină.

Până să se întoarcă în Wuhan, echipa Zall a stat în cantonament, lângă Foshan, ca mai apoi să plece de la Guangzhou spre casă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: fotbal wuhan