x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Xavi: "Mourinho nu va rămâne în istorie. Guardiola da!"

Xavi: "Mourinho nu va rămâne în istorie. Guardiola da!"

21 Dec 2010   •   10:40
Xavi: "Mourinho nu va rămâne în istorie. Guardiola da!"

143458-xavi.jpgMijlocaşul formaţiei FC Barcelona, Xavi Hernández, a acordat un interviu revistei GQ, în care a afirmat că tehnicianul lui Real Madrid, Jose Mourinho, nu va rămâne în istoria fotbalului, deoarece nu a adus nimic nou, însă nu acelaşi lucru este valabil şi în cazul antrenorului Pep Guardiola.

"Guardiola a reinventat fotbalul şi va rămâne în istorie. Sacchi, Ferguson şi Cruyff, de asemenea, au adus ceva în fotbal. Mourinho câştigă, dar nu aduce lucruri noi în fotbal. Aduce alte lucruri, precum motivaţia, şi este bine, a câştigat Liga Campionilor cu Inter însă se vorbeşte doar de cât de bine joacă FC Barcelona", a declarat Xavi.

Fotbalistul catalan a vorbit şi de faptul că este nominalizat la trofeul Balonul de Aur alături de Iniesta şi Messi: "Balonul de Aur este nedrept. Ar trebui să se ofere câte unul pentru fiecare pot, pentru că nu poţi spune cine este mai bun: Casillas sau Villa". De asemenea, el consideră că ar fi nedrept ca el să primească Balonul de Aur, când Messi, Cristiano Ronaldo sau Villa "sunt mai buni".

Xavi crede că cel mai bun fotbalist din lume este coechipierul său Lionel Messi: "Fără discuţie, pentru mine cel mai bun este Messi! În toate felurile, el este cel mai bun. Nu există un fotbalist în 30 de ani mai bun ca el. Şi vor trece 30 de ani şi nu va fi altul ca el".

El a menţionat că ar fi putut să plece la AC Milan, însă iubeşte prea mult FC Barcelona ca să plece: "Milan m-a vrut când aveam 18-19 ani şi totul era rezolvat. Părinţii mei mi-au spus să plec, dar eu am decis să stau aici. Banii nu sunt prioritari. Prioritatea mea este FC Barcelona".

×