x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FR TENIS – ALEGERI / Surpriza poate veni de la Năstase

FR TENIS – ALEGERI / Surpriza poate veni de la Năstase

de Florin Gongu    |    Vlad Ionescu    |    09 Dec 2008   •   00:00
FR TENIS – ALEGERI / Surpriza poate veni de la Năstase

Joi, 11 decembrie, la Braşov va avea loc Adunarea Generală a Federaţiei Române de Tenis, prilej cu care ar trebui să fie ales un nou preşedinte.



FRT a rămas fără conducător în luna februarie, când Ilie Năstase a demisionat din cauza tergiversării preluării bazei Voinţa, dar şi a scandalului declanşat de supradimensionarea bugetului la meciul din Cupa Davis cu Franţa, de la Sibiu. Pentru şefia federaţiei candidează Dumitru Hărădău, care a asigurat interimatul după demisia lui Năstase, Florin Segărceanu, fostul căpitan-nejucător al echipei de Cupa Davis, şi Ruxandra Dragomir, una dintre cele mai bune jucătoare ale României în ultimele două decenii. Surse apropiate tenisului afirmă că, indiferent cine va câştiga, lui Ilie Năstase îi va fi oferită funcţia de preşedinte de onoare. Nu ar fi exclus ca la adunarea de la Braşov să nu se întrunească cvorumul necesar, astfel că alegerile ar urma să se desfăşoare la o altă dată, situaţie în care nu ar fi exclus ca Năstase să-şi depună şi el candidatura. "Nu am nici o preferinţă în ceea ce-i priveşte pe candidaţi. Indiferent cine va câştiga, se va bucura de sprijinul meu şi al lui Ion Ţiriac", a declarat fostul mare tenisman. 

"Tot eu am ieşit rău"

  • Jurnalul Naţional: Domnule Năstase, se apropie data alegerilor la Federaţie.

Ile Năstase: Eu mi-am depus demisia de onoare după acel meci cu Franţa. Am decis să termin, deşi, ulterior, s-a demonstrat că nu a fost vorba de nici o ilegalitate. Tot eu am ieşit rău.

  • Vă pare rău acum?

Într-un fel îmi pare rău, pentru că văd că lumea mă vrea înapoi. Dar, dacă mă întorceam, zicea lumea că n-am cuvânt.

  • Tot mai multe cluburi şi-au exprimat dorinţa să vă reîntoarceţi în funcţie.

Ştiu, şi de aceea îmi pare rău să-i dezamăgesc. Dacă, într-adevăr sunt dorit, aş fi un criminal să mă îndepărtez de tenis.

  • E posibil să se ia în calcul şi o nouă candidatură a dumneavoastră?

Dacă mă doresc cluburile, e posibil. Şi domnul Ţiriac m-a rugat să mai rămân măcar un an sau doi. Sunt multe proiecte începute de mine, care nu au putut fi duse la capăt. Aş face-o mai mult pentru ei, şi mai puţin pentru binele meu.

  • E posibil ca acele cluburi care vă susţin să nu participe la şedinţa de alegeri.

Dacă nu se întruneşte cvorumul nu se pot valida alegerile şi atunci se va stabili altă dată. Dacă se întâmplă aşa ceva, cu siguranţă îmi voi depune candidatura.

Din nou scandal la baza Voinţa

Ilie Năstase continuă să-şi revendice dreptul de proprietate asupra bazei Voinţa, acordat prin Hotărâre de Guvern nr. 946 la data de 15 noiembrie 1999. Între timp, Curtea de Casaţie şi Justiţie i-a dat dreptate, făcându-i şi intabularea pentru preluarea terenurilor. Mai mult, beneficiind şi de hotărârea Prefectului Capitalei pentru aplicarea HG, fostul mare tenisman a obţinut vineri de la Secţia 2 Poliţie planul de pază. Năstase a încercat ieri-dimineaţă să intre în baza Voinţa, dar tot nu a reuşit. "Domnii Mihai Piştalu şi Marian Strugaru, directorul, respectiv, preşedintele clubului, au considerat că documentul nu este valabil. Nu pot să înţeleg cum nu pot intra pe terenul pe care mi l-a dat statul şi pe care urmează să înfiinţez Academia de Tenis. Am făcut un proces-verbal că nu ne lasă să intrăm aici. Mă duc înapoi la prefect", s-a arătat contrariat Ilie Năstase. La porţile bazei s-au strâns foşti şi actuali sportivi sau antrenori, boxeri, fotbalişti, popicari, care s-au constituit într-un adevărat zid viu în faţa firmei de pază angajată de Fundaţia Ilie Năstase. Ca lucrurile să nu degenereze, la faţa locului a apărut şi un grup de jandarmi. Din fericire nu s-au înregistrat incidente fizice, părţile beligerante intrând doar în dialoguri verbale mai aprinse. "Hai să ne batem unu la unu. Dacă mă baţi, te las să intri", "Numai dacă ne omorâţi o să intraţi", au fost câteva dintre replicile aruncate de fanii Voinţei. "De ce n-au venit cu executor judecătoresc? Procesul este în derulare la Timişoara", a spus Marian Srugaru, preşedintele clubului. În acel proces se află însă clubul Voinţa şi ANS, reprezentanta Guvernului, cea care a dat Fundaţiei "Academia Ilie Năstase" dreptul de folosinţă a bazei sportive.




În 21 iulie 2008 s-a dispus înscrierea în Cartea Funciară a cererii depuse de Ilie Năstase privind proprietatea bazei Voinţa

×
Subiecte în articol: sport nastase ilie ilie năstase