x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Franta, primul obstacol

Franta, primul obstacol

13 Dec 2004   •   00:00

Euforia s-a instalat in delegatia Romaniei prezenta la CE din Ungaria dupa superba victorie obtinuta duminica seara in fata campioanei olimpice, Danemarca, cu 25-24. Astazi, de la ora 21:00, la Debrecen, "tricolorele" vor intalni Franta in primul meci din grupa principala.

MIHAI IGIROSANU

LA SACRIFICIU. Desi n-a avut o evolutie constant buna, Simona Gogarla si-a ajutat echipa si atunci cand era accidentata
Antrenorul nationalei Romaniei, Cornel Otelea, a declarat ca partida a fost castigata de echipa care a gresit cel mai putin: "A castigat echipa care a gresit mai putin, dar si care a meritat, pentru ca a stiut sa traga de fiecare moment si de fiecare minge. Aceasta echipa este Romania".

REACTII. La randul lor, jucatoarea Mihaela Senocico a afirmat ca, desi a fost un meci de infarct, Romania a meritat victoria. "Mi-a parut rau ca nu am reusit sa joc mai bine in primele doua meciuri, dar sper ca azi am reusit sa ajut echipa. Este cea mai mare victorie din cariera mea si sunt mandra ca am obtinut-o in calitate de capitan al echipei nationale. Dar fara sa ne fi adunat toate si sa ne fi dorit cu adevarat victoria nu am fi obtinut-o." Carmen Amariei-Lungu era si ea foarte fericta: "Este greu sa explic cat sunt de fericita. Dedic aceasta victorie echipei Romaniei si intreg handbalului romanesc. Am avut temeri, dar azi am aratat ca putem fi unite. Asta ne-a adus victoria si faptul ca Danemarca este campioana olimpica en-titre face victoria si mai dulce".

PREVIZIUNE. Presedintele Federatiei, Cristian Gatu, spune ca a avut emotii pe final. "M-am temut cel mai tare de ultimele minute de joc, pentru ca la fel am pierdut partida cu Germania de vineri. Acum pot doar sa spun ca se poate naste o echipa mare si bucuria pe care au facut-o iubitorilor de handbal este unica." El a anuntat ca pentru succesul in fata nordicelor, handbalistele vor fi recompensate cu o suma totala de 5.000 de dolari. "Merita banii pe care i-am promis si, chiar daca nu le pot oferi toata suma in aceasta seara, pe parcursul zilei de luni, cand vor pleca la Debrecen, isi vor primi prima promisa", a spus Cristian Gatu la finalul partidei victorioase cu echipa Danemarcei de duminica seara.

GRUPA. In partidele pe care le va disputa, incepand de astazi, in grupa a II-a principala a CE, nationala Romaniei va intalni selectionatele Ungariei, Austriei si Frantei, tinandu-se cont de rezultatele din grupa.

INCREDERE

"Eram sigura ca vom face un rezultat mare. Ne-am motivat exemplar. Ne-am recapatat increderea si sper ca de acum sa obtinem numai victorii" - Mihaela Senocico, capitan Romania

CONVOCARI
Antrenorul reprezentativei de handbal feminin a Romaniei, Cornel Otelea, a convocat-o pentru meciurile din a doua faza a CE din Ungaria si pe Steluta Luca, ramasa in tara, deoarece nu era complet refacuta dupa o accidentare. "Luca este refacuta din punct de vedere fizic, iar prezenta ei in lot va reprezenta un suport moral pentru intreaga echipa", a declarat Otelea, care a chemat-o si pe Ionela Galca, dupa accidentarile Anisoarei Durac si Adinei Olariu. Cu toate acestea, ea a refuzat convocarea, spunand ca nu este refacuta. Steluta Luca a fost inclusa, initial, in delegatia Romaniei pentru CE din Ungaria, desi nu era complet refacuta dupa doua rupturi musculare la coapsa dreapta. In schimb, Ionela Galca era asteptata aseara sa soseasca la Debrecen.

GRUPA PRINCIPALA II
  • 1. Ungaria 2 2 0 0 66-52 4 puncte
  • 2. Austria 2 1 0 1 67-63 2
  • 3. Danemarca 2 1 0 1 51-49 2
  • 4. Germania 2 1 0 1 50-51 2
  • 5. Romania 2 1 0 1 49-50 2
  • 6. Franta 2 0 0 2 52-68 0
  • PROGRAMUL ROMANIEI
  • Romania - Franta (marti 14.12.2004, ora 21:00)
  • Romania - Ungaria (miercuri 15.12.2004, ora 18:45)
  • Romania - Austria (joi 16.12.2004, ora 18:45)

    Meciurile se disputa la Debrecen si vor fi transmise in direct la TVR 2.
  • ×
    Subiecte în articol: sport romania echipa