x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FRF - Gica Popescu candideaza

FRF - Gica Popescu candideaza

de Sorin Anghel    |    12 Oct 2005   •   00:00
FRF - Gica Popescu candideaza

Fostul international si-a anuntat ieri candidatura la sefia FRF, fiind convins ca va castiga alegerile din decembrie.

Dupa Ionut Lupescu, si Gica Popescu si-a anuntat candidatura la sefia FRF, promitand ca va tripla bugetul Federatiei in cazul in care va fi ales.

Zvonurile din ultima perioada, potrivit carora fostul international Gica Popescu ar urma sa candideze la sefia FRF, au fost confirmate ieri. "Baciul" a anuntat intr-un cadru oficial ca doreste sa-i ia locul lui Mircea Sandu, pornind astfel campania "Voi apara fotbalul", prin care tinteste postul de presedinte al Federatiei.

AMBITIOS. "Am stat de vorba cu foarte multa lume din fotbal si m-am decis sa candidez. Nu m-am inscris in aceasta cursa pentru a fi o simpla prezenta. Imi doresc sa castig si sunt convins ca voi castiga. Cred ca am luat o decizie corecta si imi doresc sa fie o lupta cinstita. Cele mai multe voturi vor veni din esaloanele inferioare, asa ca este normal sa-mi indrept atentia asupra acestui sector", a spus Gica Popescu.

PROBLEME. Fostul international a anuntat ca pune la cale un proiect ce se va intinde pana in 2016, care s-ar putea finaliza cu organizarea Campionatului European din acel an in Romania. Mai intai insa, Popescu trebuie sa castige cursa pentru postul de presedinte al FRF, unde l-ar putea avea ca principal adversar si pe Mircea Sandu, desi acesta nu si-a anuntat deocamdata intentia de a continua la Casa Fotbalului. "L-am anuntat pe Mircea Sandu de intentia mea, asa cred ca este corect", a spus Popescu.

LUPTA
"Sper sa fie o lupta democratica, pe plan sportiv. Pana in decembrie, probabil ca vor mai aparea candidaturi, inclusiv a lui Mircea Sandu. E nevoie de o fire independenta si de pragmatism" - Ionut Lupescu, contracandidat la sefia FRF

ARE SUSTINERE PUTERNICA
La conferinta de presa in care Gica Popescu si-a anuntat candidatura la sefia FRF au fost prezenti si oamenii care il vor sustine pe acesta in cursa electorala pentru postul de presedinte. Sorin Cartu, Victor Becali, Dan Petrescu, Daniel Stanciu, Ion Tiriac, Ilie Nastase, Gica Hagi, Florin Calinescu, Radu Moraru sunt oamenii care vor face lobby pentru ca fostul international sa-l inlocuiasca pe Mircea Sandu. "Voi merge in teritoriu sa discut cu membrii afiliati. Nimeni nu a facut acest lucru pana acum", a spus Popescu, care a precizat ca nu intentioneaza sa-l inlocuiasca pe selectionerul Victor Piturca. "Rezultatele il vor tine in functie, nu contractul", a precizat "Baciul".
×
Subiecte în articol: sport gica popescu Gica Popescu